Rick Mathijssen: ‘We maakten de kansen nu wel af’

Na de 6-0 zege op België in de finale van het EK onder 21 sprak bondscoach Rick Mathijssen van een prima prestatie van de dames van Jong Oranje.

“Ik ben enorm blij voor de meiden. Ze hebben hier heel hard voor gewerkt. Het is echt een jonge groep, omdat we tijdens de voorbereiding van zes weken werden geconfronteerd met een aantal blessures. Ik denk dat we het prima hebben gedaan, zeker met de 6-0”, aldus Mathijssen in een interview met de EHF.

Benutten van kansen

Jong Oranje en België hadden elkaar ook al getroffen in de poulefase. Ook toen was Nederland de sterkste, maar was het verschil kleiner (2-1). “We speelden in die wedstrijd ook goed, maar wisten we onze kansen niet te benutten. Vandaag maakten we de kansen wel af en dat was het verschil.”

Volgens Mathijssen was de halve finale tegen Duitsland de zwaarste wedstrijd van het toernooi. Jong Oranje kwam met 1-0 achter, maar won uiteindelijk met 3-1. “De Duitsers deden het zeer goed tegen ons. Ze hadden ons goed geanalyseerd, maar de meiden vochten zich terug. Ik denk dat we daar het toernooi hebben gewonnen.”

Reageer