Roelant Oltmans aan de slag bij Hockey India

Roelant Oltmans heeft na ruim drie jaar als prestatiemanager bij NOC*NSF werkzaam te zijn geweest, te kennen gegeven een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op korte termijn gaat de 58-jarige Oltmans aan de slag als director High Performance bij Hockey India. 

Begin januari reisde Oltmans af naar India om daar ruim vijf weken op te treden als coach van de Uttar Pradesh Wizards, één van de vijf hockeyteams die deelnemen aan de prestigieuze Hockey India League. Sinds zijn komst in India heeft hij meerdere gesprekken gevoerd met verschillende betrokkenen. Deze gesprekken hebben Oltmans doen besluiten in India een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Oltmans: ”Het is bekend dat ik van de Aziatische cultuur houd en nu ik de mogelijkheid krijg om hier een aantal jaren te werken en een bijdrage te leveren aan de terugkeer van India in de top van het internationale hockey, grijp ik die graag aan. Ik ben mij ervan bewust dat het geen eenvoudige opgave wordt, maar zie een enorme uitdaging en veel mogelijkheden”.

NOC*NSF betreurt het vertrek van Oltmans, maar wenst hem vanzelfsprekend heel veel succes in deze nieuwe functie. Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF: “Roelant is inmiddels een belangrijke speler geworden in het team bij NOC*NSF, met veel respect van collega’s en bonden. Hij heeft zich als specialist met name met de noodzakelijke versterking van de teamsporten in Nederland beziggehouden. We vinden het dan ook ontzettend jammer dat hij vertrekt. Goede opvolging van Oltmans heeft wat ons betreft hoge prioriteit”.

Bron: NOC*NSF

Reageer