Rood-Wit speelster Van Donk: “Goede gevoel misschien te laat”

Foto © Roel Ubels

De drager van de rode lantaarn in poule A, Rood-Wit, heeft nog geen wedstrijd weten te winnen. Hoewel Oranje zaalkeepster Adinda Boeren na een blessure weer onder de lat stond en vaste kracht op het veld, Kyoto Kuyers, meespeelde, wisten de dames uit Aerdenhout zaterdag geen punt te pakken tegen de Terriërs (1-2) en HDM (0-5) en blijft het team met nul punten onderaan staan. Directe degradatie uit de Hoofdklasse lijkt nu toch wel erg dichtbij te komen voor de rood-witten.

“Dat Adinda en Kyoto vandaag meespeelden scheelde echt een slok op een borrel”, vertelt Alkmaar-speelster Sanne van Donk (foto links) na de verloren wedstrijd tegen de Terriërs. “Helaas konden we tegen de Terriërs net niet aan het langste eind trekken. Toch hebben we een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden, want in de eerste helft hebben we een strafbal gemist en belandden er drie inzetten op de paal. Voor hetzelfde geld sta je dan met 4-1 voor. Nu verliezen we dan toch weer net aan.”

Zondag speelt het team van Van Donk haar laatste twee wedstrijden van de poulefase tegen HGC en koploper SCHC en is het erop of eronder. “We voelen ons steeds sterker worden. Het is echt niet leuk om steeds zo dik te verliezen, hoor. Daarom is het lekker dat we nu een positief gevoel hebben. Jammer dat dit gevoel misschien wel te laat komt voor ons. Maar we gaan de wedstrijden nog met goede moed in.”

Reageer