Rösch: “We hebben redelijk goed gespeeld”

De Nederlandse zaalmannen speelden maandagavond hun eerste oefenpotje in aanloop naar het WK in Polen, dat in februari op het programma staat. In Almere maakte Oranje korte metten met het Duitse Essen (10-4). Bondscoach Robin Rösch was tevreden over het eerste optreden van zijn ploeg.

“We hebben redelijk goed gespeeld”, laat Rösch weten aan Hockey.nl. “We hockeyden aardig in het systeem en hielden het overzicht. De ploeg heeft natuurlijk nog niet vaak samengespeeld, we hebben er pas acht trainingen opzitten.”

“Ook verdedigend was het wel goed, alleen kan het positioneel wel wat beter. We hebben genoeg tijd om daaraan te werken. Ik kon zien dat dit team potentie heeft. Daar ben ik blij mee.”

In het oefenduel ging het tot de rust gelijk op. Na een 3-3 ruststand liep Oranje, waar Willem Hertzberger weer aanhaakte, in het tweede deel van de wedstrijd uit naar 10-4. “Na rust konden we elkaar makkelijker vinden. We hebben toen onze kansen beter benut.”

Bron: Hockey.nl

Comments (1)

  1. Mooi! Zeker in zaalhockeyland Duitsland, maar… wel even relativeren. ETUF Essen speelt geen zaalhoofdklasse in Duitsland maar in de Regionalliga-West. Oranje zou dus eigenlijk moeten sparren tegen hoofdklasseteams om het vereiste WK-niveau te gaan benaderen!

Reageer