Rotterdam draait Aeolus nek om

Het doek lijkt voor hockeyclub Aeolus dan nu toch echt gevallen, zo meldt het AD Rotterdams Dagblad. Intern is een brief verspreid, waarin het bestuur het hoofd in de schoot legt. Voor veel betrokkenen staat het vast dat de medio deze maand belegde vergadering niet meer dan een formaliteit is.

Enkele weken geleden ontstond grote commotie binnen Aeolus dat als ‘satellietclub’ van het grote Rotterdam in de competitie uitkomt. Teleurstellende sportieve resultaten, gevoegd bij het onvoldoende doorstromen van talenten en groeiende financiële problemen zouden volgens sterke geruchten onvermijdelijk leiden tot opheffing van Aeolus.

Het besluit zal formeel pas naar buiten worden gebracht na de geplande vergadering van 17 mei. Dan zal ook de competitie zijn afgerond.

Comments (10)

 1. Martijn

  Wat een stevige terminologie. De overname van Aeolus was wat mij betreft vanaf het begin al een gedrocht. Goed dat er een eind aan komt. Het is veel beter dat Rotterdam 2 (en 3) sterke teams worden…..

 2. “Teleurstellende resultaten (…)”, laat me niet lachen. Enfin, en al deze spelers staan te trappelen om bij H2/3 aan de slag te gaan, NOT.

  Iemand nog een goed elftal nodig?

 3. Kenner?

  Wat een vreemde zaak. Beide Aelusteams draai(d)en lekker mee. En dan zo maar aan de kant gezet worden? Ik zou als speler ‘never nooit’ kiezen voor een tweede of derde team van Rotterdam! Meteen een andere club kiezen!!!

 4. Als het meezit gaat Leonidas promoveren naar de OVK dus iedereen is van harte welkom … Is waarschijnlijk ook een stuk gezelliger 😉

 5. Kenner?

  Dit was met Jan Hagendijk in de gelederen bij Rotterdam volgens mij nooit gebeurd!

 6. Enfin, die spelers gaan dus opgedeeld worden naar Leonidas (promoveren) en Ring Pass met de oude coach mee. Kan Ring Pass direct de ambities waarmaken.

  Vervolgens de vrouwen. Misschien Victoria? Een paar misschien naar Rotterdam 2 (reserve Hoofdklasse is prima + zelfde veldtrainer).

 7. R. Dammer

  Eens te meer blijkt HCR een emotieloze hockeyfabriek te zijn: leuk wellicht voor wie in de top mee mag en kan draaien, maar je jaagt er wel veel mensen mee weg die daar niet bij hoort.

 8. Hudito zit ook nog in de buurt en daar hebben ze volgens mij voor volgend seizoen ook ambities om hoger te eindigen in de OVK.

 9. Tja, Asvion is dicht bij, erg gezellig en een mooi waterveld, 1e klasse al jaren….maar met een goede versterking volgend seizoen wellicht kampioen.

 10. Poppetje

  Rotterdam had nooit Aeolus moeten overnemen op deze manier, of ze hadden er echt in moeten investeren .. maar dat gebeurde niet!

  Aeolus, vanaf de zijkant zeg ik ; succes met het vinden van nieuwe clubs. Is genoeg in de regio ! Maar keer aub gewoon rotterdam de rug toe. Eerst willen ze jullie bij h1 en zetten ze jullie weg naar de andere club. Dus ga nu aub niet terug !!

Reageer