SCHC krijgt eerste blauw/rode veld in Nederland

SCHC heeft een primeur in de Nederlandse hockeywereld. Deze zomer wordt in Bilthoven het eerste blauwe waterveld aangelegd. Het veld krijgt dezelfde kleur blauw als het waterveld bij de Olympische Spelen in Londen (zie foto). Het bestaande veld 2 van SCHC is aan vervanging toe en wordt van een zandgestrooid veld een waterveld dat innovatief en uniek in Nederland is.

Grote dank gaat uit naar de Gemeente De Bilt die haar titel “Sportgemeente van Nederland” helemaal waar maakt met de aanleg van deze mat. De randen van het veld worden rood, waardoor SCHC straks beschikt over een veld in de Stichtsche kleuren rood en blauw.

De komst van het tweede waterveld op het complex van SCHC maakt het mogelijk dat er door meer teams getraind en gespeeld wordt op water. In combinatie met de centrale ligging in het land is de Bilthovense hockeyclub zo ook een aantrekkelijke partij voor internationale en nationale toernooien, (oefen)wedstrijden en trainingen van nationale teams. In augustus is het nieuwe veld speelklaar.

Comments (1)

  1. floppieenteun

    Vraag me af of SCHC met dit 2e waterveld op kan tegen de plannen van Kampong, o.a. 3 nieuwe watervelden. De centrale ligging geldt immers ook voor Kampong (en voor o.a. Schaerweide). En wat is het innovatieve, afgezien van de kleuren (er even van uitgaan dat er geen spectaculaire nieuwe technologie is toegepast)? Een waterveld erbij is natuurlijk wel een aanwinst en wel gaaf dat het in de clubkleuren van SCHC is. In Nederland liggen veel hockeyvelden op plaatsen (in tegenstelling tot het olympisch complex), waar de omwonenden en/of gemeente zeker moeilijk zullen gaan doen over deze kleur (denk bv. aan Bloemendaal)(hoe moeilijk is het voor sommige clubs al niet om een gewoon kunstgrasveld aan te leggen?). Daarnaast zullen de traditionelen onder ons (de groene kleur heeft nog iets weg van gras) zich gaan roeren.

Reageer