SCHC verwacht internationaal hockeybezoek

Foto © FIH

SCHC maakte enige tijd geleden bekend dat de club aankomende zomer een blauw waterveld krijgt. Omdat het Olympische veld ook blauw zal worden (zie foto), hoopt de club uit Bilthoven nationale elftallen naar zich toe te trekken.

“Wij doen er alles aan de Nederlandse teams te ondersteunen op weg naar Londen,” zo zegt SCHC-voorzitter Madeleine Bakker in het NRC. Ze verwacht dat andere landen die zich hebben geplaatst voor de Spelen ook op bezoek komen. “Zo verblijft de bondscoach van de Zuid-Afrikaanse vrouwen Gilles Bonnet, tevens trainer van hoofdklasser Pinoké, in Nederland, dus het zou me niets verbazen als dat team ook langskomt”, aldus Bakker.

Bondscoach Paul van Ass is te spreken over de ontwikkelingen bij SCHC. “We willen daar af en toe gaan trainen om aan de kleur te wennen.” In Zuidlaren bij hockeyclub de Hondsrug ligt ook een blauw hockeyveld, maar dat is een semi-waterveld. Van Ass: “Dat is veel stroever en niet te vergelijken met de velden waarop we in Londen spelen, dus ik ben hier erg blij mee.”

Reageer