Schopman: “Ik voel geen spanning”

Janneke Schopman heeft als voormalig speelster van Den Bosch en het Nederlands elftal al heel wat spannende wedstrijden moeten spelen. Maar hoe vergaat het Schopman als coach van SCHC zo vlak voor de start van de play-offs? “De laatste jaren werd ik als speelster nerveuzer naarmate de week vorderde richting de wedstrijd,” vertelt Schopman in het AD Utrechts Nieuwsblad. “Maar nu voel ik geen spanning. Ik ben gewoon benieuwd of het dit weekend gaat zoals we zelf gepland hebben. We zijn al op een hogere plek geëindigd dit seizoen dan de bedoeling was. Het doel was om de play-offs te halen, niet om tweede te eindigen.”

Zaterdag en zondag treft de ploeg van Schopman de dames van Laren in de halve finale om de landstitel. Eerder dit seizoen speelden de twee halve finalisten tegen elkaar en toen werd het 2-1 voor Stichse en 0-0 op Laren. Het is dan ook moeilijk te voorspellen wie er als winnaar uit de bus zal komen. “Laren is een goede en gevaarlijke ploeg,” zegt Schopman. “Ik kan ook geen zinnig woord over de uitkomst zeggen. Alle topploegen hebben dit seizoen van elkaar gewonnen. Dit jaar is het allemaal iets spannender dan de afgelopen jaren. Ik denk dat er ook geen grote niveauverschillen zijn tussen Laren en SCHC.”

Bij SCHC is iedereen fit op wat kleine pijntjes na. Ook middenveldster Michelle van der Pols doet alweer een aantal weken mee. Schopman gaat uit van eigen kracht en als haar team speelt zoals ze in gedachten heeft, moet de finale haalbaar zijn. “Als we ons eigen spel kunnen spelen als team, zal de uitkomst succesvol zijn. Misschien dat zij ons proberen te ontregelen. Dat is altijd lastig. Maar ik heb vertrouwen in de wedstrijden.”

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Reageer