Schuurman vervangt Van der Weerden op Champions Trophy

Strafcornerspecialist Mink van der Weerden gaat uit voorzorg niet mee naar de Champions Trophy in Melbourne (1-9 december 2012) wegens een blessure aan zijn linkervoet. De bondscoach van het Nederlands Elftal Heren Paul van Ass heeft Glenn Schuurman (H.C. Bloemendaal) opgeroepen als zijn vervanger. Als jeugdinternational speelde Schuurman afgelopen zomer het Volvo EK onder 21 op H.C. ’s-Hertogenbosch, waar Jong Oranje tweede werd. 

Blessure Van der Weerden
In de wedstrijd met zijn club M.H.C. Oranje-Zwart tegen S.V. Kampong van 21 oktober jongstleden kreeg Mink van der Weerden een bal op de binnenkant van zijn linkervoet. Hierdoor is een aanhechting van zijn pees geïrriteerd geraakt. Ondanks deze blessure heeft Van der Weerden wel competitiewedstrijden gespeeld. De medische staf van het Nederlands Elftal vindt het wedstrijdschema, zes wedstrijden in negen dagen, van de Champions Trophy te belastend voor het herstel van zijn kwetsuur. Aanstaande zondag 18 november is Van der Weerden wel inzetbaar in de wedstrijd tegen Amsterdamse H. & B.C. Van der Weerden werkt de komende periode in Nederland aan zijn herstel.

  • CompetitiesHerenHoofdklasseNieuws
    HGC in gevaar

Comments (1)

  1. Goed nieuws voor Schuurman. hij verdient deze uitverkiezing ook, net als Bovendeert. Vind van Puffelen er ook dicht tegen aan zitten. Wel opmerkelijk dat van Ass kiest voor Schuurman als vervanger van v/d Weerden. Met Weusthof en v/d Weerden mis je immers de twee strafcorner specialisten van Oranje (bij afwezigheid van Taekema). Vraag me af of de corner van Schuurman al goed genoeg is voor dit niveau(bij Bloemendaal derde cornerman, achter Ciriello en O. Meijer).

Reageer