Selectie EK Jong Oranje Dames


Dit is de selectie van Raoul Ehren. Macey de Ruiter (Laren) zal als reserve speelster blijven meetrainen. Wat opvalt is dat Hurley hofleverancier van de Nederlandse dames onder 21 is. Komende zondag spelen zij hun eerste wedstrijd tegen Wit-Rusland.
Zie hieronder de EK-selectie van de Jong Oranje dames:

Leiah Brigitha Amterdam
Lauren Stam Amsterdam
Frederique Derkx Oranje Zwart
Marloes Keetels Den Bosch
Stephanie van der Raad Hurley
Sam Saxton Hurley
Diana Beemster (k) Hurley
Roos Drost SCHC
Malou Pheninckx Kampong
Sabine van Silfhout Hurley
Lisanne de Lange Laren
Lieke van Wijk MOP
Saskia van Duivenboden (k) Nijmegen
Valerie Magis OZ
Lisa Scheerlinck OZ
Charlotte Vega Pinoké
Maria Verschoor Amsterdam
Renske Siersema S.C.H.C.

 

Comments (11)

 1. En er zijn er nog een stuk of 3 niet bij van Hurley, anders was het nog erger. Dat gaat wat worden in de competitie straks!
  Zoals al eerder gezegd, een (assistent) bondscoach zou geen clubbelangen mogen hebben, in ieder geval niet in dezelfde lijn.
  Kan me niet voorstellen dat er in de poule een leuke en spannende wedstrijd zit. Op ieder EK staat Nederland op eenzame hoogte met de jeugd en dat zal nu niet anders zijn. Hopelijk gaan we van Nederland een paar leuke wedstrijden zien met goed teamspel en dat het geen “ren je rot”show gaat worden waar iedereen zelf beslissend wil zijn.
  Dames succes de komende week.

 2. Roos Drost speelt niet meer bij Kampong?

 3. van Silfhout speelt komend seizoen bij Hurley en Verschoor bij Amsterdam

 4. International frederique derkx bij oranje-zwart!

 5. Ze spelen pas komend seizoen bij Hurley, Amsterdam, OZ etc. Dus niet zo heel raar dat er nu nog de oude clubs bijstaan. Azijnpissen om niks.

 6. correctie; bijstonden.

 7. Diana Beemster speelt niet bij hurley maar bij Alecto.
  Verder valt er over de selectie weinig te zeggen, los van van welke club ze zijn. De coaches zullen gewoon de in hun ogen beste groep heben samengesteld, clubbelangen spelen helemaal niet dan.

 8. Beemster speelt inderdaad bij Alecto. Wat opvalt redactie is dus niet dat hurley hofleverancier is, maar dat er 3 van hurley, 3 van oz en 3 van adam in spelen en dat verder bijna alle teams wel een vertegenwoordiger hebben.

 9. serieus, alle speelsters kwamen nog niet voor hun nieuwe club uit dus klopt het dat hun (nu) oude club erachter staat (die knhb.nl). Snap niet dat hoofdklassehockey dit dan ook meteen veranderd.

 10. die = zie.

Reageer