Van Silfhout en De Haan blijven bij Klein Zwitserland – Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Silfhout en De Haan blijven bij Klein Zwitserland

Jong Oranje-speelster Sabine van Silfhout speelt ook volgend jaar bij Klein Zwitserland. Na het verlies van Veerle Goudswaard, Renske Siersema, Lucy Talbot, Anita Punt en Marili Visch is dit goede nieuws meer dan welkom voor de club uit Den Haag.

“Sabine wordt een van de pijlers van het nieuw te vormen team,” vertelt Maarten van Heeswijk van de commissie Tophockey. “Zij heeft inmiddels al veel ervaring op het hoogste niveau en is daarmee, ondanks haar 19 jaar, een belangrijke schakel tussen het jonge talent wat instroomt en de routiniers.”

Evelien de Haan is zo’n routinier. De keepster heeft ook besloten nog een jaar door te gaan bij de Steenbokken. “Het is heel mooi dat haar ervaring behouden blijft voor dit team. Met Sabine en Evelien leggen we een hoogwaardige basis voor de instroom van eigen talent, maar ook voor de nieuwe Nederlandse speelsters die we van buiten willen aantrekken,” aldus Van Heeswijk.

Comments (8)

 1. Mooi nog mensen met een clubhart, succes.

 2. KZ mag er trots op zijn dat Sabine blijft! Zeker met haar talent, maar ook omdat zij een hart heeft voor de club. Ze bestaan dus nog echt!

 3. Van Oostduin

  Ja, ze bestaan nog, de mensen met het echte clubgevoel. Bravo!! Volgens mij zit bij KZ een goede kern. Ook met nog wat goede aankomende jeugd. Wordt uiteraard niet gemakkelijk volgend seizoen, maar ze gaan ervoor. Een goede begeleiding en een dito publiek doen veel van de rest.

 4. Noorderstrand

  Dat wordt degraderen. Met een paar mensen red je het niet.. bye bye kz, jullie worden een overgangscluppie. Over een aantal jaar zullen mensen het over kz hebben als een club die vroeger succes behaalde.

 5. het zou jammer zijn al kz zou degraderen een mooie club die in de hoofdklasse hoort maar ik sluit niks uit.. met de groep die ze nu hebben gaan ze het in elk geval heel zwaar krijgen!

 6. Mooi gesproken van dhr v Heeswijk! Veel bla, bla, bla….. KZ is een club die aan het verdrinken is, zowel bij de heren als de dames!! Er waren nog eens tijden dat er meer structuur en long term policy aanwezig was! Ik gun ze succes maar denk (met mij vele anderen) dat het over is!

 7. HCKZ is een club die het financieel erg moeilijk gehad heeft, een dreigend fallissement werd amper voorkomen. Goed dat er ingegrepen is en dat de tering naar de nering gezet is. Liever een fincieel weer gezonde overgangsklasseclub dan een naar (financieel) adem happende hoofdklasseclub.

  Ja, de andere clubs wapperen met geldbuidels naar de betere spelers, HCKZ doet daar niet (meer) aan mee en dat betekent dus dat er (hopelijk) tijdelijk een stapje terug gedaan moet worden. Prima beleid!! Succes!

 8. Geldbuidels? Oh je bedoelt die buitenlanders van afgelopen jaar kwamen gratis? Uhh nee en niet aankomen met “ze geven training en coachen”! Die buitenlanders vervelen zich anders!! Club stevent af op gewone ovk club

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂