Slaat Koning winter weer toe in de hoofdklasse?

Na een lange winter konden we de afgelopen dagen even ruiken aan de lente. Iedere hockeyer in Nederland was blij om weer het veld op te kunnen. Woensdagmiddag leek de lente dan toch echt te beginnen, in Eindhoven was het zelfs bijna 19 graden. Helaas heeft de winter zijn laatste adem nog niet helemaal uitgeblazen. De weerspreuk: ‘maart roert zijn staart’ is wat dat betreft volledig gepast.

Vanaf zondag is de winter weer in het land met kans op nachtvorst en winterse neerslag. Wat staat ons te wachten? Een afgelasting?

Zondag overdag wordt het slechts 3-5 graden.  Het is bewolkt en er is kans op (natte) sneeuw. Als het sneeuwt hoeft het nog niet te betekenen dat een wedstrijd wordt afgelast. Als het kunstgras bespeelbaar is kun je gewoon het veld op. Van zondag op maandag gaat het echt vriezen en maandag komt de temperatuur amper boven nul tussen -5 en -10!

Als het zondag overduidelijk is dat er niet gespeeld kan worden gelast de club het zelf af, maar als er twijfel is wordt de zogeheten terreinconsul geraadpleegd die zal oordelen over de bespeelbaarheid van het speelveld.

Het kan zijn dat het ’s nachts behoorlijk heeft gevroren en dat de vezels van het kunstgras tegen het middaguur nog steeds van ijs zijn. Op het moment dat er op het veld gespeeld wordt gaan de vezels in het veld en dus het veld in zijn geheel kapot. Niet de bedoeling. Dat kan een reden zijn voor een terreinbeheerder om het veld af te keuren.

Als er geen ander veld beschikbaar is om op te spelen, dan is het einde verhaal en moet het duel op een andere dag worden afgewerkt.

Klik hier voor de instructies van de terreinconsul en zie hieronder de weersvoorspelling.

 

weer

Reageer