Stijn van Roosendaal nieuwe coach hockeysters Kampong

Foto © Proshots

Het bestuur van Kampong maakt heeft bekend gemaakt dat Stijn van Roosendaal is aangetrokken als nieuwe hoofdcoach van Dames 1. Hij volgt Derk Marijnen op die eind van dit seizoen vertrekt. Stijn van Roosendaal heeft een reeks trainingsposities in de Hoofdklasse vervuld en was eerder assistent-trainer bij Pinoké Dames 1, Laren Dames 1 met Ton Wisse als hoofdtrainer, bij Kampong Dames 1 met Joost van Geel als hoofdtrainer, bij SCHC Heren 1 onder hoofdcoach Jacques Brinkman en laatstelijk bij Amsterdam Dames 1 onder hoofdcoach Peter Bolhuis. Hij was hoofdcoach van Rotterdam Dames 1 in seizoen 2008-2009.

Martin van Nierop, bestuurslid Tophockey van Kampong vertelt in een toelichting: “Wij zijn zeer verheugd met de terugkeer van Stijn bij Kampong. Hij past helemaal in onze plannen en ambities voor de komende jaren. Op deze manier hebben we tijdig en in goed overleg met alle betrokkenen en met het team in opvolging van Derk kunnen voorzien.” Stijn van Roosendaal zelf liet weten de nieuwe uitdaging bij Kampong met haar constante stroom aan hockey talenten en een hele sterke jeugd graag aan te gaan: “Ik ken de club en de ambities. We gaan er wat moois van maken.”

Tevens maakt het bestuur bekend dat Ewout Schröder de assistent wordt van Van Roosendaal. Ewout komt vanuit de eigen Kampong-organisatie, heeft vele jeugdlijnteams van Kampong onder zich gehad en is binnen Kampong verantwoordelijk voor opleiding. Afgelopen seizoen was hij trainer/coach van Ede Heren 1.

Bron: Persbericht Kampong

Reageer