Taekema: "Proces is bondscoach onwaardig"

“Het proces van de afgelopen maanden is in mijn ogen een bondscoach onwaardig”, betoogt Takema in een persbericht, waarin hij onderstreept dat het belang van het team ”zonder enige twijfel” zijn eigen belang overstijgt. ”Maar aangezien er zoveel tegenstrijdigheden naar buiten komen, voel ik mij geroepen om in deze fase eenmalig te reageren.”
”In mijn loopbaan heb ik vaker moeilijke momenten gekend, onder meer met pijnlijke nederlagen en zware blessures. Deze moeilijke momenten verbleken echter bij de situatie waar ik me nu in bevind. De vele verschillende en vaak tegenstrijdige argumenten die in- en extern zijn gebruikt om mijn verwijdering te verklaren, zijn onacceptabel.”
“Binnen vijf maanden ben ik door de bondscoach neergezet als een te hoge boom, als een speler met al jaren een te laag rendement, iemand in wie het team het niet ziet zitten en een speler die niet in het spelconcept past. Niet geselecteerd worden, teruggevraagd worden om vervolgens weer uit de selectie te worden verwijderd is naast pijnlijk ook nog eens genant. De helft van de argumenten voor de verwijdering heb ik bovendien uit de krant moeten vernemen.”
Volgens Taekema heeft Van Ass een spelletje met hem gespeeld. ”Sinds mijn terugkeer bij het team heb ik vaak gehoord dat ik absoluut op de goede weg zat. Dat de bondscoach blij was met mijn ontwikkeling. Hij roemde openlijk mijn fantastische mentaliteit. Zelfs tot op de laatste dag voor de bekendmaking is er geen enkel signaal gegeven voor mijn verwijdering uit de selectie. Ik begrijp het simpelweg niet en vind het ook niet eerlijk.”

Reageer