Talent Scheerlinck stapt over naar Oranje Zwart – Hoofdklasse Hockey Nederland

Talent Scheerlinck stapt over naar Oranje Zwart

Lisa Scheerlinck (16) speelt volgend seizoen bij Oranje Zwart, dat meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvalster van Den Bosch geldt als één van de grootste hockeytalenten bij de landskampioen. Met de overstap hoopt Scheerlinck op meer speelminuten dan bij de geel-zwarten.

Boomgaardt is opgetogen over haar nieuwe aanwinst. “Ze kwam bij Den Bosch weinig aan spelen toe en heeft zelf contact met ons opgenomen. Ik ben blij dat ze naar ons toe komt. Ze heeft ambitie en wil graag beter worden. Ze is snel, doelgericht en heeft veel energie. En hoewel ze niet groot van stuk is, heeft ze power.”

Den Bosch-coach Raoul Ehren reageerde minder opgetogen over haar vertrek. “Het is jammer, maar het is haar goed recht. Wij hebben voorin natuurlijk een aantal internationals, maar Lisa had zeker haar kans wel gehad.”

De Tilburgse Scheerlinck speelde twee seizoenen bij Den Bosch en maakt deel uit van Nederlands A. Ze werd Europees kampioen met Nederlands B en won met haar nieuwe coach Boomgaardt goud op de Jeugd Olympische Spelen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Comments (8)

 1. De coach en assistent van OZ zijn respectievelijk bondscoaches van MA en MB. Een logische keuze voor een talent om naar een bekende te stappen.

  Maar als club met een goede jeugdopleiding (verschillende in het land) zou ik vrezen dat al mijn talenten naar OZ vertrekken.

 2. hoCriticus

  Een 16 jarig meisje dat bij Den Bosch te weinig aan spelen toe kwam ??? Zat ze dan op de reservebank bij A1 of was de tot op heden uitermate succesvolle inpassing in de Bossche hoofdmacht naar haar mening niet snel genoeg?

  Ik hoop wel dat de critici die de grote vier betichten van het wegkapen van alle talenten ook hier oog voor hebben.

 3. TheoJanssen

  “De coach en assistent van OZ zijn respectievelijk bondscoaches van MA en MB.”

  Van dit soort praktijken worden deze 2 wel vaker beticht… (belangenverstrengeling)

 4. Interessant verhaal met 2 onderwerpen;
  1. Een meisje van 16 wil meer speelminuten bij Dames 1? En dit Dames 1 is ook nog eens de landskampioen? Merkwaardig fenomeen, leert zij bij OZ, meer dan onder de hoede zijn bij; Goderie, Paumen, etc.. Ik denk het niet.

  2. Belangenverstrengeling bij de bond. Het komt overal voor voetbal/hockey, het maakt niet uit. Toch zou je kunnen werken aan een profiel waarin dit te voorkomen is. Een coach bij de bond, werkt ook bij een club, maar deze mogen niet te dichtbij zitten. Voorbeelden; een districtscoach mag niet ook clubcoach zijn in dezelfde leeftijdscategorie. Bondscoach heren, mag geen herencoach hoofdklasse ook zijn! Zelfs voor de assistenten zou dit zo moeten zijn. Voorkomt (de schijn) van belangenverstrengeling). Lijkt allemaal overdreven en betuttelend, maar in de praktijk zijn er heel veel voorbeelden te noemen die toch ruiken naar belangenverstrengeling..

 5. @Fred

  Iets van een integriteitscode zou inderdaad goed zijn voor het imago van de Bond. Hoeft wat mij betreft allemaal niet heel gedetaillerd, maar de huidige praktijk – en dit lijkt daar een voorbeeld van te zijn – is voor alle betrokkenen onplezierig en ook niet goed voor de positie van de Bond.

 6. DenBosch is de afgelopen jaren lijkt mij redelijk uitgeblonken in het geven van kansen aan jeugdspeelsters. Dat gaat met beleid en bij de een sneller dan bij de ander. Maar als je goed genoeg bent, krijg je die kans (Frederique D en Marloes K speelden volledige playoffs en eccc en zijn jeugdspeelsters…).

  Lisa’s goed recht en laten we vooral hopen dat ze het daar goed gaat doen.

  Maar dat de bond serieus moet gaan kijken naar de wijze waarop de OZ coaches hun (jeugd)selectie(s) aanvullen, dat lijkt me meer dan terecht!

 7. Drie opties:
  1 We maken er een jungle van;
  2.Het wordt een full scale war;
  3.De KNHB gaat eindelijk eens haar verantwoordelijkheid nemen.

 8. 3. doen ze niet. maken zich liever druk om rookbommetjes in het Wagnestadion, en dan misselijkmakend een bestuurslid van Amsterdam ter orde roepen

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂