Teer: “Ik kan me niet voorstellen dat er geen landen bij ons komen trainen”

Mixed Hockeyclub Zoetermeer wordt volgend jaar, in de schaduw van het WK Hockey in Den Haag, mogelijk gastheer van een wereldkampioenschap voor de Jeugd. De vereniging is daar momenteel over in conclaaf met de hockeybond. “De bedoeling is dat spelers uit tien verschillende landen hier een toernooi gaan spelen bij ons. Het gaat om een jeugdtoernooi, het mini-WK,” zegt MHCZ-voorzitter Albert Teer. “Er zijn meerdere leeftijdscategorieën. De D en C-jeugd en de B en A-jeugd. Het gaat om twee weekenden.”

Wanneer het evenement precies gaat plaatsvinden is nog niet bekend. “De precieze planning moet nog gemaakt worden, maar het ziet er veelbelovend uit.”

Behalve de jeugd-WK hoopt Teer dat zijn club volgend jaar dienst doet als trainingsaccommodatie voor één of meer deelnemende landen. “We hebben bij de hockeybond aangegeven dat we interesse hebben in het hosten van een mannen- en vrouwenteam. Het liefst van een land dat ver weg ligt van Nederland, zodat ze lange tijd bij ons zijn om aan het tijdsverschil te wennen.”

Mogelijke achilleshiel voor de Zoetermeerder vormt de veldkleur. De hockeybond maakte vorige week tijdens een persconferentie bekend dat het mede op advies van de NOS, gekozen heeft voor een dondergroene ondergrond bij het WK 2014. MHCZ liet in de aanloop naar de Spelen in Londen twee blauwe watervelden installeren. Dat zou landen ervan kunnen weerhouden om zich voor te bereiden in het Van Tuyl sportpark. Teer is niet bevreesd voor een dergelijk scenario. “Er moeten twee keer twaalf teams een plekje krijgen. Ik verwacht dat landen hier komen trainen. Dat gaat sowieso gebeuren. Natuurlijk, alles kan, maar er spelen meer zaken een rol. We zijn in Zoetermeer rijk bedeeld met twee watervelden. Dat is vrij bijzonder voor clubs in de regio. Ik kan me niet voorstellen dat er uiteindelijk geen landen bij ons komen trainen.”

Balen doet de voorzitter niet. Sterker, hij zegt nog steeds zeer content te zijn met de opvallende speelvelden. “We zijn er nog steeds trots op, want vorig jaar heeft het Nederlands mannenteam toch twee oefeninterlands bij ons gespeeld vanwege die blauwe watervelden. Een geweldig evenement dat we anders nooit naar ons hadden kunnen toehalen. En stel dat de bond voor blauw had gekozen, dan nog was het veld van een andere leverancier geweest met andere eigenschappen. Die kleur zelf is dan geen issue meer.”

Reageer