De Telegraaf: "Caldas onverminderd optimistisch"


Vanaf de lege tribunes gadegeslagen door de voormalige bondscoaches Maurits Hendriks en Roelant Oltmans namen de Nederlandse hockeysters gisteren in de Riverbank Arena revanche op zichzelf. Vrijdag, tijdens de oefenwedstrijd tegen België (5-2), kon de instelling van de speelsters de goedkeuring van trainer Max Caldas in bepaalde fasen van de wedstrijd niet wegdragen. Tot zijn tevredenheid zag de oefenmeester van Argentijnse komaf op een zonnige zondagmiddag zijn ploeg in ieder geval met passie spelen. Zowel de uitslag (4-0) als het vertoonde spel tegen Australië stemde hem tevreden. „Het is goed dat we tegen deze ploeg hebben gespeeld. Nu weten we in ieder geval weer dat het er in de komende weken stevig aan toe zal gaan.”
Veel had het potje van driemaal twintig minuten niet omhanden. Dat liet onverlet dat de Hockeyroos er bij tijd en wijle stevig invlogen. Voornaamste slachtoffer van de Australische dadendrang: Lidewij Welten. De speelster van Den Bosch moest vroegtijdig naar de kant en keek de resterende speeltijd met betraande ogen en een zak ijs op haar rechterknie vanuit de dug-out toe.
„Ik heb er geen moeite mee als hard wordt gespeeld”, verduidelijkte Caldas, die Kitty van Male (tweemaal), Kelly Jonker en Kim Lammers zag scoren. „Maar dan moet de bal wel in de buurt zijn. Het spel van Australië kon soms niet door de beugel. Er werd soms geslagen om niets. Ik heb daar bij de arbitrage een paar maal mijn mening over gegeven.”
Oranje liet zich niet van de wijs brengen door het fysieke spel van Australië. Het maakt mede dat de Zuid-Amerikaan in Nederlandse dienst onverminderd optimistisch is over de afloop van het olympisch hockeytoernooi. Het snelle, blauwe veld op het Olympic Park speelt Oranje in de kaart, de strafcorners (die gisteren achter de hand werden gehouden) lopen als vanouds en op de mentaliteit van zijn speelsters valt niets aan te merken. „Mijn geloof in deze meiden is rotsvast. Dat was het overigens ook geweest als we vandaag met 6-0 of 8-0 hadden verloren. Hoewel…”
Bron: de Telegraaf

Reageer