Teun de Nooijer trefzeker bij terugkeer Oranje


Teun de Nooijer heeft bij zijn terugkeer in de nationale hockeyploeg twee keer gescoord. Oranje versloeg in een oefeninterland in Hoofddorp Zuid-Korea met liefst 10-1. De Nooijer, eerder samen met Taeke Taekema door bondscoach Paul van Ass verbannen uit de nationale ploeg, verzorgde de openingstreffer en het achtste doelpunt.
Behalve De Nooijer scoorden Valentin Verga (2), Mink van der Weerden (strafcorner), Jeroen Hertzberger, Sander Baart, Billy Bakker, Bob de Voogd en Quirijn Caspers.
‘We hadden het beste van het spel’, sprak Van Ass met gevoel voor understatement. ‘De Koreanen hebben vorige week twee keer tegen Duitsland geoefend, ze oogden wat vermoeid.’
Over zijn eigen ploeg, met het teruggekeerde tweetal, was Van Ass tevreden. ‘Het team straalt veel spelplezier uit. Teun en Taeke hebben goed gespeeld.’
De hockeyers keren na een periode van centrale trainingen terug naar hun club om in juni de voorbereiding op de Spelen te vervolgen. Daar is Zuid-Korea een van de tegenstanders in de groepsfase.

Comments (5)

  1. Heiloo of Hoofddorp? Terriers of Reigers, check your facts.

  2. flintstone

    rare reactie, reigers uit hoofddorp en de terriers uit heiloo, what’s yr point ? leesbril nodig ?

  3. Wie kan een objectief verslag geven van de wedstrijd? Was NL zo vreselijk goed? Of was Korea zo matig? Of een combinatie van beiden? 10-1 is niet niks… Hoe was de rentree van De Nooijer en Taekema? En natuurlijk het belangrijkste: hoe was de ‘energie’?

  4. Energie was goed, maar Korea zag er erg vermoeid en mat uit. Dat zag je terug in hun spel, er werd niet voor iedere bal gevochten en de score is daarom zo uitgelopen.
    Ned. XI zag er goed uit maar het mag op het middenveld wel iets meer bepalender zijn.TT niet sprankelend maar ook geen onvoldoende. Een 6je is op zijn plaats. Teun gedreven.

  5. Heb nog nooit een zo vermoeid en slecht spelend Zuid Korea gezien, deze wedstrijd kwam voor hen duidelijk op een verkeerd moment. Nederland liet wat goede dingen (een paar mooie aanvallen) zien, maar maakte voor een team dat niet onder druk stond opvallend veel technische fouten en verkeerde keuzes. De heren zullen mi de komende periode keihard moeten trainen op basistechniek(!), focus en concentratie. Deze 10-1 is leuk, maar zegt niets.

Reageer