“Teun mag nog een jaar blijven”

Teun de Nooijer slaagde er tijdens de met 2-1 verloren topper tegen Oranje Zwart niet in om het verschil te maken. Toch is Bloemendaal nog altijd dolblij met de over elf dagen 37 jaar wordende routinier.
Het contract van Teun de Nooijer met Bloemendaal loopt aan het eind van het seizoen af. Bestuurslid tophockey Joof Verhees liet na afloop van de 2-1nederlaag weten dat de club graag door wil met de legendarische nummer veertien van het hockey.

Ook Russell Garcia is vol lof over De Nooijer, die vorige week tegen Den Bosch nog twee doelpunten voor zijn rekening nam. „Hij heeft door de jaren heen wat haar verloren, maar verder merk je niet dat hij ouder is geworden”, zei de Engelse coach over zijn routinier. „Hij is nog meer dan fit genoeg om in de hoofdklasse met de besten me te kunnen.”

Maar tegen Oranje Zwart slaagde De Nooijer er niet in om zijn team op sleeptouw te nemen. Dat had de na de Olympische Spelen van Londen bij Oranje gestopte ex-international zelf ook wel gezien. „Wij kwamen niet in ons spel”, zei De Nooijer. „Wij misten de energie en kwamen vooral aanvallend te kort. We moeten deze week goed kijken wat er precies mis ging.”

Zeven spelers van Bloemendaal deden tijdens de winterstop mee aan de lucratieve en intensieve Hockey India League. Toch weigerde De Nooijer na afloop de nederlaag van het energieloze Bloemendaal op te hangen aan de zware periode in Azië, waar de spelers binnen een maand veertien wedstrijden speelden en 24 keer in het vliegtuig zaten.

De Johan Cruijff van het hockey zei ook dat hij het zelf fysiek allemaal nog prima aan kan. „In India kom je in een soort van ritme te zitten en dat was goed te doen”, vertelde de aanvallende middenvelder. „En bij Bloemendaal heb ik dit seizoen nog geen training overgeslagen.” Ondertussen is De Nooijer nadat hij voor de Olympische Spelen opeens ter discussie stond bij Oranje, wel gestopt met het Nederlands elftal. „Nee, ik mis het nog niet”, zei de geboren Egmonder. „Ik heb met de Hockey India League dit seizoen ook wel genoeg gehockeyd. Misschien komt het nog.”

De Nooijer zei ook totaal niet bang te zijn voor het zwarte gat, waar topsporters na hun sportieve loopbaan last van kunnen hebben. Wellicht is in de toekomst een baan als hockeycoach wel iets voor de Bloemendaler. „Ik ben nu coach van Meisjes D1, waar mijn dochter in hockeyt en dat gaat goed”, zei De Nooijer lachend.

Wat Verhees betreft duurt het nog wel even voordat De Nooijer zich vol gaat storten op het vak als hockeycoach. „Rob Short hockeyde ook op zijn veertigste nog bij HGC”, liet het bestuurslid tophockey van Bloemendaal weten. „Teun is nog hartstikke fit en wat ons betreft mag hij blijven.”
De Nooijer, die trouwens ook voor de Indiase competitie een contract voor de komende twee jaar op zak heeft, lijkt er zelf eveneens nog wel een seizoen aan vast te willen plakken bij zijn Nederlandse club. „Ik heb er nog heel veel lol in en vind het fantastisch om bij Bloemendaal te spelen”, verklaarde de meest succesvolle Nederlandse hockeyer ooit. „We gaan binnenkort om de tafel zitten. Ik verwacht dat komende maand wel duidelijk wordt wat ik ga doen.” Contractverlenging lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd.

Comments (6)

 1. Wat een immense koning is en blijft dit toch!

 2. pfffff, dat het voor die gast niet een keer genoeg is, echt ongelooflijk. een beetje eenzijdig moet het leven is het toch wel lijkt me….

 3. Het beste is er zeker vanaf, dat hebben we in Londen ook al gezien.

  Denk dat je daarom als club beter in jeugd kan investeren.

 4. Bloemendaal zou er goed aan doen om De Nooijer na dit seizoen voor nog eens twee seizoenen vast te leggen. Ik zou dit samen laten lopen met z´n contract voor de HIL (ook nog twee jaar).

  Verder zou Bloemendaal er goed aan doen om De Nooijer (in een bepalende functie) aan te stellen (hoofd jeugdopleiding, technisch directeur etc.). Dit geldt trouwens ook voor Bovenlander.

  Dit is wat de sponsors, fans en neem aan ook (ex)spelers willen. Hun netwerk levert veel sponsors, goede spelers en fans op.

  Denk dat Bloemendaal door moet schakelen wat de selectie betreft. Spelen de drie Australiers na dit seizoen nog in Nederland? En als je dat van te voren weet (voor de OS was het met de Australiers niet anders), waarom niet investeren in Nederlands talent? Gaat Brouwer door? Gaat Kessing door? Gaat De Nooijer door? Op deze vragen moet je als bestuur vroeg een antwoord hebben (had je eigenlijk al moeten hebben), en daarnaar handelen wil je mee blijven doen aan de top! Als je nu een a twee grote jongens vastlegt, is dat een duidelijk signaal naar de selectie en verdere nieuwe potentiele aankopen toe.

  Denk dat Bloemendaal op een keerpunt staat. Of nu investeren in de juiste spelers (spelers zoals; Kemperman, De Wijn, J. Herzberger, Verga, Bakker, v/d Horst etc.), of accepteren dat er de komende jaren niet om een playoff plek wordt meegedaan. Middenmoot positie is dan het uitgangspunt, en Bloemendaal zal van onderaf moeten gaan bouwen aan een team dat weer jarenlang om de prijzen gaat meedoen (en ook wint). Met De Nooijer en/of Bovenlander in de top, is zo´n team een kwestie van tijd.

 5. Zou als ik Garcia was ook meer op het resultaat gaan spelen. Bloemendaal speelt vaak droomhockey, ook gisteren weer in de verloren wedstrijd tegen OZ. Het aanvallende hockey levert achterin ook enorm veel ruimte op, waar een tegenstander gebruik van maakt, en waar Bloemendaal dus niet goed op anticipeert (en niet voor de eerste keer tegen een topploeg dit seizoen). De verdediging was verleden jaar de zwakste schakel bij Bloemendaal. Met Ciriello, Swann, Kavanagh, Jolie, Jenniskens, Van Doorn en Meijer, heb je dit jaar wel voldoende mogelijkheden achterin. Garcia slaat naar mijn mening echter een proces over, namenlijk eerst een niet te kloppen blok achterin zetten. Bewaar het droomhockey voor momenten waar je met meer dan twee goals voorstaat, en richt je op het winnen van de competitie en de EHL.

 6. Bepaalde speler kunnen lang meegaan, zoals Rob Short, en Teun valt daar ook onder.

  Nu hij met het Nederlands Elftal is gestopt heeft hij ook weer wat meer rust wat zijn spel ten goede komt.

  Wat mij betreft mag hij nog jaren blijven spelen in het eerste van Bloemendaal. Goed voor de club en het team.

Reageer