Tien wijze weetjes van…Caia van Maasakker

CaiavanMaasakker“Tien wijze weetjes van…” Elke week komt een hockeyer/trainer/coach aan het woord en geeft antwoord op tien vragen. Natuurlijk zijn de vragen sport gerelateerd. In deze editie van deze rubriek  SCHC-speelster Caia van Maasakker.

Wie is de beste (Nederlandse) hockey(ster)er? 

Robert Kemperman. Hij heeft een goede actie een mooi samenspel en maakt zijn acties op snelheid.

Favoriete sport na hockey? 

Het zijn dan toch de sporten waar ik graag zelf naar kijk, dus voetbal en tennis. De grote toernooien in het tennis volg ik vaak wel.

Hoe kan hockey aantrekkelijker gemaakt worden?

Lastig… Er is al veel veranderd de afgelopen tijd. Ik ben geen voorstander dat het hockey steeds veranderd wordt. Ik vind de nieuwe spelregels zoals de self-pass wel heel goed, dat maakt het spel sneller.

 

 

Jouw grootse kwaliteit?

Mijn inzicht. Ik zie waar de ruimtes liggen en de rustiek die ik daarin bewaar is een sterk punt.

Beste sporter?

Roger Federer. Het is een van de weinige sporters die ik bewust heb meegemaakt op het moment dat hij doorbrak. Hij staat heel kalm en zelfverzekerd op het veld. Ook als het even niet goed gaat blijft hij rustig en speelt hij zijn eigen spel.

Sporthoogtepunt aller tijden?

Dat is toch wel de Olympische spelen in Londen. Het hele toernooi, het hele gebeuren er omheen. Er zijn is geweldig.

Met wie of wat zou je een dag willen ruilen?

Dat zou ik echt niet weten. De dingen die ik doe: sporten, hockeyen en studeren, met vrienden zijn vind ik leuk om te doen. Ik zou gauw iemand kiezen die hetzelfde doet. Zou niet willen ruilen met een popster bijvoorbeeld.

Wie is jouw inspiratiebron/idool buiten de sport?

Ik haal vooral mijn inspiratie uit mijn omgeving. Mijn vrienden en familie. Ik heb niet een bepaald persoon die mijn idool is.

Wat is jouw levensmotto?

“Alles gebeurt met een reden”

Nieuws van de week?

Dan toch wel dat Michael Boogerd heeft bekend op gebruik van doping. Het verbaasde mij niet echt, had wel verwacht dat hij uiteindelijk ook zou bekennen.

Caia van Maasakker geeft de vragen door aan Pinoké speelster Tessa de Haas.

 

Reageer