Update dag 2 & 3 WK Indoor van Marianne van Dijk

Wat voor velen begon als een doorsnee dinsdag, was voor mij de dag om te beginnen aan het WK zaalhockey te Poznan! Ik zal elke dag een klein verslagje uitbrengen zodat jullie het WK Indoor gevoel kunnen op snuiven.

Day 2 Las Leonas & Czech Republic!

Djen Dobre!

Druk programma op deze woensdag in Polen! ’s Middags mochten we eerst aantreden tegen Las Leonas oftewel Argentinië; altijd een mooi affiche. We verwachtten een gepassioneerd en technische tegenstander die een duelletje niet schuwen. Via een sterke eerste aanval kregen we gelijk de eerste corner die gelijk resulteerde in de 1-0 op het scorebord. Door veel dynamiek wisten we de Argentijnen uit elkaar te spelen en uit te lopen naar 5-0. De Argentijnse passie kwam los toen zij 5-1 scoorden; het leek alsof ze de winnende in de finale hadden gemaakt. In de tweede helft liepen we verder uit naar 8-1 en scoorden zij nog een eretreffer waardoor de eindstand 8-2 werd.

De tweede wedstrijd op het programma waren de taaie Tsjechen om 20h. Daar waar de Argentijnen bekend staan om hun passie en felheid, zij de Tsjechen te bewonderen om een gedisciplineerd en gecommitteerd collectief. We stonden in de startblokken om een mooi schaakspelletje te spelen! Zij scoorden echter snel de 1-0 en gingen vervolgens terug naar hun eigen helft om als collectief het goal te verdedigen. Het duurde even voordat we er door heen kwamen en we gingen uiteindelijk rusten met 1-1. Via een creatieve actie kwamen we vervolgens op 2-1 waarna de ban gebroken was en deze spannende wedstrijd uiteindelijk met 5-1 gewonnen werd!

Op naar D-day; Donderdag tegen de Oekraïners (regerend Europees Kampioen)!

Foto © FIH / Frank Uijlenbroek

Day 3 Oekraïne

Na een drietal overwinningen van beider teams was vandaag een sleutelduel in onze poule; de winnaar weet zich zeker van een halve finale plek en heeft een goede uitgangspositie om 1e in de poule te worden. In het toernooi om de Messepokal in Leipzig hadden we al tweemaal tegen Oekraïne gespeeld dus we wisten dat het een gevaarlijke en lepe ploeg is.

Ze speelden vandaag een beetje zoals de Tsjechen gisteren; laag en als een sterk collectief. Via strafcorners kwamen we in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. We controleerden de wedstrijd en toch blijft er dreiging uitgaan van de Oekrainers. Uiteindelijk gingen zij met een vliegende keeper spelen om zo iets te forceren, waarvan wij konden profiteren en de verlossende 3-0 scoorden. We staan in de halve finale!

Morgen tegen Oostenrijk – die het tot nu toe goed hebben gedaan – op naar de eerste plek in de poule!

Bron: Website HGC

Reageer