Update dag 4 WK Indoor van Marianne van Dijk

Wat voor velen begon als een doorsnee dinsdag, was voor mij de dag om te beginnen aan het WK zaalhockey te Poznan! Ik zal elke dag een klein verslagje uitbrengen zodat jullie het WK Indoor gevoel kunnen op snuiven.

Day 4 NL – Oostenrijk

Poznan – Vandaag moesten we pas eind van de middag tegen de Oostenrijkers spelen. Dit betekend veel tijd om te eten, rusten, video bespreken en nog meer rusten en bespreken alvorens wij ons welbekende wandelingetje naar de hal mogen maken. Hoewel de wedstrijd puur qua stand en punten niet zo heel spannend was – er waren iets van 16 goals van Oostenrijk nodig opdat Oekraïne eerste in de poule zou worden – wilden we als team groeien en met een goed gevoel richting halve finale gaan.

De tribune is inmiddels goed gevuld met oranje supporters! Ook HGC was goed vertegenwoordigd met coryfeeën Hanneke Bol en Anneke Goslings 😉 Zelfs een grote groep Poolse kinderen met Nederlandse vlaggen hadden het woord ‘oranje’ – of iets wat daar bijna op leek – geleerd en waren ons fanatiek aan het aanmoedigen. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de Oostenrijkers. Uiteindelijk met 7-0 gewonnen, allen veldgoals, waarvan de 7e mijn persoonlijke favoriet van dit toernooi was; een mooie aanval over alle schijven die mooi werd afgerond door Jo.

Na de wedstrijd zijn we net lekker uit eten geweest in het nabij gelegen winkelcentrum. Via de iPhones, Blackberry’s en sms contact met de hal hebben we de spannende wedstrijd van de heren tegen Polen gevolgd. Een nogal stressvolle bedoeling met de matige internetverbinding… Helaas kwamen zij net 1 goal te kort en zijn zij op doelsaldo niet door naar de halve finale. In de andere vrouwen poule is Belarus oftewel Wit-Rusland tweede geworden waardoor wij morgen (12-2-2011) om 16h de sticks gaan kruisen om een plek in de finale!

Wederom op Eurosport 2 te volgen via de livestream (dit keer met Wilhelmus)!

Bron: Website HGC

Reageer