Marianne van Dijk schrijft update vanuit Poznan

Foto © Proshots

Wat voor velen begon als een doorsnee dinsdag, was voor mij de dag om te beginnen aan het WK zaalhockey te Poznan! Ik zal elke dag een klein verslagje uitbrengen zodat jullie het WK Indoor gevoel kunnen op snuiven.

Day 1 The Netherlands versus Kazachstan
Na een aantal maanden trainen en oefenwedstijden in Almere, Amsterdam, Utrecht, Nijkerk, Heerenveen, Mannheim en Leipzig en een heftige heenreis met een onverwachte overnachting in Mannheim, kwamen we afgelopen zondag aan in Poznan. Een hotel aan de rand van het centrum op loopafstand van de hal en een Starbucksi om de hoek, wat wil je nog meer?

Vandaag konden we dan eindelijk beginnen tegen Kazachstan. De hal (uitgerust voor zo’n tig duizend toeschouwers; laten we zeggen dat we nog in het toernooi moeten groeien) was voorzichtig gevuld met ouders en vooral veel Poolse officials. Met de camera’s van Eurosport 2 op ons gericht begonnen we tegen Kazachstan. Wat te verwachten van deze grote onbekende? Afgezien van het tenue, de fysieke verschijning in de eetzaal en dat ze uit het land van Borat komen, wisten we eigenlijk niets van deze tegenstander.

Na een snuffelfase van een minuutje of 10 begon het te lopen en voor we het wisten gingen we rusten met 4-0. Ook na rust konden de Kazachen niet voor veel onrust in onze verdediging zorgen en liepen we uit naar 9-0. Een heerlijk begin van het toernooi en debuut op het WK! Tot zover vandaag. Morgen op tegen Las Leonas (12.30 uur) en Tsjechië (20.00 uur).

Groetjes,
Marianne

Bron: Website HGC

Reageer