Van As en De Blaey sportvrouwen van het jaar Den Haag

De Jury maakte gister geen verschil tussen Van As en De Blaey.
De stad Den Haag heeft gisteravond niet één, maar twee sportvrouwen gehuldigd. De jury vond het blijkbaar moeilijk om een keuze te moeten maken tussen Naomi van As en Merel de Blaey.

De twee hockeymeiden zaten er niet mee. Van As en De Blaey kennen elkaar door en door. Beiden zijn bij HDM begonnen om daarna via Klein Zwitserland door te stoten tot de nationale en internationale top. Naomi is al wat langer in de picture op het hoogste niveau, maar De Blaey kwam pas een jaar voor de Spelen in beeld bij Oranje. “Vanaf dat moment heb ik alle toernooien gespeeld met als hoogtepunt de Spelen in London met als resultaat de gouden medaille. Dat was geweldig en ik kan er een halfjaar later nog steeds van genieten,” bekende zij op het podium tijdens de het Sportgala in Den Haag.

Voor Naomi van As was het al de tweede gouden plak op de Spelen, maar dat maakte deze prijs niet minder mooi. “Ik geniet nog van elke prijs. Ook van deze sportverkiezing. Natuurlijk is het een eer om in je eigen stad te worden gekozen tot sportvrouw. Ik woon sinds anderhalf jaar niet meer in deze stad. Maar ik kom hier nog graag en mijn ouders wonen nog steeds in Den Haag.”

In 2014 worden in de Residentie het WK hockey gehouden. “Het is al bijzonder dat het mannen- en vrouwentoernooi tegelijk worden gehouden. Bovendien wil de organisatie er een ware happening van maken. Dat kan Den Haag als hockeystad ook goed gebruiken.”

Bron: AD/Haagsche Courant

Reageer