Van Basten Batenburg laat deur op kier

Foto © Marcel van der Looij

Bij Mashall van Basten Batenburg was de kater een dag na het verlies tegen Pinoké nog zeer nadrukkelijk aanwezig. De keepster van HGC had zich een ander afscheid van het hoogste hockeypodium voorgesteld, al laat de geboren Alkmaarse die deur nog op een kier.

“Die frustratie is nog het ergste,” zo zegt de 30-jarige Van Basten Batenburg in het AD Haagsche Courant. “Het liefst wilde ik een berg op rennen of vijftig kilometer fietsen om het van me af te gooien. Ja, de kater is redelijk blijven hangen. Het is verschrikkelijk om het seizoen zo te eindigen.”

Het is nog niet definitief, maar de degradatie van HGC naar de Overgangsklasse is zo goed als onvermijdelijk. “Er moeten nu wel heel rare dingen gebeuren. Ja, ik vind het echt zonde voor HGC en alle mensen die zoveel tijd en energie in de club steken. Dat maakt me verdrietig.”

De voormalig zaalinternational wilde aanvankelijk stoppen met hockey op het hoogste niveau na dit seizoen. Maar omdat reservekeepster Rachelle de Groot onlangs haar kruisband scheurde tijdens een training, en nog voor lange tijd uit de roulatie is, gaat Van Basten Batenburg mogelijk nog een jaar door. “En ik vind het spelletje nog steeds fantastisch om te doen. Ik moet het er nog over hebben met HGC. In principe stop ik, maar er is een kleine kans dat ik doorga.”

Bron: AD Haagsche Courant

Reageer