Van der Velden: “Het is echt iets heel speciaals”

Foto © Gerrit van Keulen

“Ik was met mijn familie op vakantie in Zeeland toen Max Caldas me belde,” vertelt de kersverse international Daphne van der Velden in het Eindhovens Dagblad. “Het was een leuke verrassing, want dit had ik totaal niet verwacht. Ik dacht over drie weken klaar te zijn met Jong Oranje. Daarna zou ik aan mijn stage voor school beginnen, maar dat moet maar even verzet worden.”

Want de speelster van Oranje Zwart is zondagavond opgenomen in de Champions Trophy selectie van Max Caldas en mag dus nog een paar weken doortrainen met het ‘grote’ Oranje, waarna de middenveldster van 25 juni tot 3 juli haar kunsten aan de hockeywereld mag laten zien tijdens het prestigieuze toernooi.

De bondscoach had duidelijk niet in zijn kaarten laten kijken, want de verrassing was groot voor de 20-jarige Van der Velden. “Ik had al twee oefenwedstrijden meegedaan, maar toen gaf de bondscoach mij niet de indruk dat hij me wilde oproepen. Nu vertelde hij dat ik geselecteerd ben omdat ik gewoon bij de beste 18 speelsters hoor.”

Afgelopen dinsdag maakte de Brabantse haar officiële debuut in de interland tegen Zuid-Afrika. De midden-midden maakte veel minuten. “Ik zie dit als een bekroning van mijn goede tweede seizoenshelft bij OZ. Ik ben goed in vorm en blijkbaar heeft de bondscoach voor mijn positie nog iemand nodig .”

Over twee weken speelt de debutante haar eerste grote toernooi tijdens de Champions Trophy. “Het is echt iets heel speciaals. Het is supermooi dat ik een toernooi tegen de beste landen ter wereld mag spelen. De eerste interland was wel spannend, maar ik laat het allemaal gewoon op me afkomen en probeer zo veel mogelijk te genieten. Hopelijk krijg ik veel speeltijd en winnen we een medaille.”

Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer