Van Dijk schrijft laatste update WK Indoor

Wat voor velen begon als een doorsnee dinsdag, was voor mij de dag om te beginnen aan het WK zaalhockey te Poznan! Ik zal elke dag een klein verslagje uitbrengen zodat jullie het WK Indoor gevoel kunnen op snuiven.

Day 6 en verder

Gran Canaria/Madrid. Nu hoor ik u denken; het WK, was dat niet ergens in Polen? Jawel, maar het zaalseizoen sluit naadloos aan op de teamtrip van HGC Dames 1 in het zonnige Gran Canaria. Het kan slechter 😉

Vanuit het vliegtuig terug van Gran Canaria leek het mij inmiddels de hoogste tijd om verslag te doen van de laatste dag op het WK te Poznan.

Finale Nederland – Duitsland

Foto © FIH / Frank Uijlenbroek

Zondag 13 februari 2011, de dag dat we wereldkampioen konden worden of beter gezegd, konden blijven!

Het begon met een vroeg ontbijt waarna we nog wat moesten rusten en vervolgens de videobespreking indoken. Tot dan toe hadden we alle wedstrijden overtuigend gewonnen en het plan was te doen waar we het hele toernooi goed in waren; door af te wisselen in aanvallende en verdedigende systemen hun onder druk zetten, veel dynamiek en een vleugje creativiteit. Maar ook de Duitsers hadden vrij gemakkelijk alles gewonnen in de poule, zij het niet altijd even overweldigend. Een finale Nederland-Duitsland, mooier kan het haast niet!

Na de volksliederen mochten we los! De wedstrijd had niet beter voor ons kunnen beginnen; er was goede druk op hun verdediging en binnen een paar minuten stond het 1-0 via een fantastisch mooie goal van Kiki Collot d’Escury. Een erg lekker begin, maar om een greep te doen uit enkele clicheetjes; de wedstrijd was nog jong, het blijft zaalhockey en Duitsland heeft pas verloren als ze in het vliegtuig terug zitten.

Door een fout in de press stond één van de Duitsers opeens op kopcirkel om de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd ging gelijk op en we kregen nog enkele kansen via strafcorners en een aanval die op de paal belandde. Hun eerste strafcorner zat er helaas gelijk in (toegegeven dat het ook een heel mooie goal was) waardoor we gingen rusten met een 2-1 achterstand.

Na de rust bleef de wedstrijd gelijk opgaan met kansen over en weer, maar het waren de Duitsers die via hun tweede corner en een veldgoal de stand naar 4-1 wisten te trekken.

Enkele onsuccesvolle corners en een gemiste strafbal van onze kant verder gingen we tien minuten voor tijd zonder keeper en met 6 veldspelers spelen om nog meer druk te kunnen zetten en zo wat te forceren. Dit resulteerde in een goal van wederom Kiki en nog een aantal goede kansen die helaas niet werden benut. De finale was verloren en de Duitsers mochten zich Weltmeister noemen en er met die mooie beker vandoor.

Het was een finale van mooie goals, enkele fouten die door de Duitsers direct werden afgestraft, gemiste kansen en uiteindelijk een Duitse wereldkampioen. De teleurstelling was groot.

Toch is het een super ervaring geweest om een WK mee te mogen maken en is het WK in zijn totaliteit een ontzettend mooi toernooi met een hele fijne groep geweest. En tweede van de wereld is tenslotte niet iets om je voor te schamen.

Bron: Website HGC

Reageer