Van Driel: “Ik wil een keer tegen een goede tegenstander overeind blijven”

De ploeg, die tot voor deze ontmoeting – HDM-Amsterdam – nog geen competitienederlaag had geleden in 2013 en onlangs imponeerde met een 0-3 zege bij vice-landskampioen Laren, is na de zwakke seizoenstart bezig aan een heuse opmars.
Tegen Laren zorgden de dames van HDM pas nog voor een verrassing, maar tegen Amsterdam lukte dat niet. De Haagse ploeg kende nog wel een voortvarende start met een snelle 2-0 voorsprong, maar een zwakke fase voor rust met vier tegengoals in tien minuten had fatale gevolgen: 2-5.

Die fase even voor rust werd HDM noodlottig. “We hebben het goed gedaan, alleen Amsterdam speelde twintig minuten een waanzinnig hoog tempo. Ze waren een maatje te groot. Niet verrassend, wel heel leerzaam. Nuttig dat het nu gebeurt,” zie HDM-coach Erik van Driel.

“Als Amsterdam op zeventig procent speelt dan kunnen wij nog goed meekomen. Maar als zij aanzetten met druk en dan dat hoge tempo: wij hadden moeite om daar mee om te gaan.” Mascha Kimman beaamde dit. “We begonnen goed, maar om dat vol te houden tegen deze tegenstander is heel moeilijk. Zeker omdat zij in staat zijn nog een stapje erbij te doen. Er vlogen in korte tijd vier goals in. We waren te ongeorganiseerd.”

HDM kon de boel in het restant niet mee rechttrekken. In het tweede bedrijf versierde de ploeg nog wel twee strafcorners, maar dat leverde niets op. “We hadden Amsterdam niet op snelheid moeten laten komen,” aldus van Driel, die met zijn team op een veilig negende plaats staat. “We hebben nog zes wedstrijden. Ik wil daar drie van winnen en tegen SCHC of Den Bosch minimaal een punt pakken. Ik wil een keer tegen een goede tegenstander overeind blijven.”

Comments (2)

  1. Gaat je lukken 3L 😉

  2. nope, gaat niet lukken, kansloos. Geweldige opmars en knap als ze buiten degradatie blijven, verder niet overdrijven.

Reageer