Van Driel: "winnen begint met willen winnen"


“We staan dan wel laatste, maar er is geen paniek”. Coach Erik van Driel van de hockeyvrouwen van HDM is niet zo makkelijk gek te krijgen. Na drie gelijke spelen en zes nederlagen staat zijn team onderaan in de Hoofdklasse.
Ondanks de matige resultaten is 34-jarige coach positief gestemd over zijn dames, het vertoonde spel  en de toekomst van zijn team. Op de vraag of HDM in de Hoofdklasse blijft, antwoordt hij dan ook kordaat: “Jazeker!”
Erik van Driel werd eind vorig seizoen aangesteld als coach van het eerste damesteam van HDM. Ternauwernood werd degradatie ontlopen, maar ook dit jaar is HDM een laagvlieger in de Hoofdklasse “We begonnen dit seizoen op een laag niveau, met een team dat niet echt fit was”, vertelt de gedreven Van Driel tegen het Haags nieuwsblad. “Er wordt nu steeds harder getraind en het team begint op elkaar ingespeeld te raken. Je kijkt als coach naar hoe een team zich ontwikkelt en we maken elke week stapjes. Dat geeft mij het gevoel dat we goed bezig zijn. We gaan steeds beter spelen. Op een gegeven moment gaan we ook punten pakken”.
Tegen het Haags nieuwsblad vertelt van Driel: “we hebben een jong team, maar met genoeg ervaring. De ervaren krachten moeten op moeilijke momenten de jonkies er doorheen helpen. Dat gebeurt nu onvoldoende. Het mag allemaal ook wel wat strenger, wat harder onderling. Niet meer accepteren als bijvoorbeeld ballen er niet ingaan. Ik vind dat de meiden elkaar te weinig corrigeren in het veld. Winnen is ook willen winnen. Iedere wedstrijd leiden we onnodig balverlies. Zijn we niet actief aan het hockeyen en laten het spel op ons af komen. We moeten tweemaal 35 minuten geconcentreerd zijn, geen domme ballen inleveren en de tegenstanders buiten de cirkel houden. Ook moet ons rendement in de cirkel omhoog, we moeten meer kansen benutten. We missen voor de goal rust aan de bal. Dat is een kwaliteit en niet alleen een kwestie van ervaring. Een bepaalde hardheid voor de goal, dat als je in de cirkel bent, dat je de bal in het doel wil raggen. Je hebt maar een paar van dat soort meiden nodig. Dit betekent overigens niet dat we niet hoofdklassewaardig zijn. We hebben voldoende kwaliteit, anders kom je ook niet zo vaak voor de goal en creëer je zoveel kansen.”
“We hebben tot nu toe veel wedstrijden onnodig verloren. Neem de laatste wedstrijden. Tegen de Terriërs hadden we absoluut moeten winnen. We gaven een 2-0 voorsprong weg in de laatste vier minuten. Dat zijn dure punten. Tegen Nijmegen zijn we alleen al in de eerste helft twintig keer in hun cirkel geweest en kregen zes goede kansen, maar er gaat er maar één in. Zij krijgen een halve kans in de eerste helft en hij zit gelijk, wel een knappe goal overigens. In de tweede helft hetzelfde verhaal, bovendien missen we tien minuten voor tijd een strafbal.”
Tegen Oranje Zwart pakte HDM weer punten door met 1-0 te winnen. Morgen staat Pinoké op het programma. “Ja , dat gaat lukken, statistisch gezien moeten we toch een keer geluk hebben,” zegt Van Driel met een glimlach.
Bron: Haags Nieuwsblad

  • CompetitiesHerenHoofdklasseNieuws
    HGC in gevaar

Comments (2)

  1. Ja, ik denk ook dat hdm van pinoke gaat winnen. Beter TEAM.

  2. Een spitsentrainer die ze leert scoren lijkt me geen overbodige luxe. Wanneer HDM kansen gaat scoren, kan ik me zomaar voorstellen dat Van Driel zijn idee haalbaar is. In andere gevallen lijkt het me niet echt reeel.

Reageer