Zaalhockey: Van Kleef: “We wisten dat dit het zwaarste weekend zou worden"

De zaalhockeymannen van HDM kende tijdens de tweede speeldag van de hoofdklasse indoor weinig problemen met stadsgenoot HGC. Hoewel de Gazellen nog op voorsprong kwamen bleek het voor de verliezende finalist van 2012 een koud kunstje om de overwinning binnen te slepen. De dubbele cijfers werden zelfs gehaald: 10-1.
Geen Floris van der Linden, geen Bram Lomans, geen David van Ass, geen Seve van Ass, geen Vincent Spitaels, geen Rogier Trip, geen Luc Lejeune: HGC trad gisteren in Sporthal Overbosch aan met een zwaar gedevalueerd zaalteam. Coach Korstiaan van Kleef kon op in totaal dertien van de achttien ingeschreven spelers geen beroep doen en liet daardoor drie A-junioren opdraven. “We wisten dat dit het zwaarste weekend zou worden,” aldus van Kleef in het AD.
Koen Bakhuis en goalie Sam van der Ven waren de enige twee spelers uit het eerste veldteam van HGC die acte de présence gaven. Het bleek niet genoeg. Eventjes kon de underdog mee,  Jan Michiel Sabaroedin opende zelfs nog de score, maar toen de HDM-machine echt begon te draaien, was er geen houden meer aan. Hugo van der Horst, Sven Galjaardt, Roderick Beudeker (voor rust) en Floris Quak (2), Koen Dickhoff (3), Vincent de Klerk en Sjoerd van den Blink (strafbal) velden het vonnis. Van der Ven moest dus tien keer vissen. “ Dat is nooit leuk. We wisten dat het heel moeilijk zou worden. HDM heeft een veel grotere indoorhistorie dan HGC.” Van gezichtsverlies wilde de sluitpost echter niet spreken. “Zo zie ik het niet. We misten een hoop jongens. Dat is jammer, maar uiteindelijk heeft zaal niet de hoogste prioriteit bij HGC, de focus ligt op het veld. Jammer, al begrijp ik wel dat sommige jongens in de winter even willen uitrusten of zich meer op hun studie richten.”
Marijn Petermeijer, coach van de HDM-zaalploeg, had er ook wel een mening over. “Het is wel vervelend dat HGC elke week in een andere samenstelling speelt. Dat is lastig anticiperen. We weten van tevoren nooit wat we tegenover ons krijgen. De ene week kunnen er internationals in het veld staan, de andere week staat er een versterkt jongens A1. Dat is minder leuk.” Na het Haagse onderonsje moest zowel HDM als HGC het opnemen tegen Rotterdam. Laatstgenoemde kreeg weer een flinke oorwassing: 8-2. HDM deed het een stuk beter tegen Rotterdam, de ploeg won ruim: 7-3.
In groep B staat HDM nu bovenaan met negen punten uit vier wedstrijden, HGC is de puntloze hekkensluiter op plaats zes.
Bron: AD

Reageer