Verga stopt als bondscoach Nederlands Jongens A


Alejandro Verga heeft de Koninklijke (KNHB) kenbaar gemaakt dat hij niet langer in de gelegenheid is om de functie van bondscoach Nederlands Jongens A te combineren met zijn baan en zijn functie als coach van HGC. Verga werd eind oktober 2011 door de KNHB aangesteld voor deze functie. Nederlands A werd onderleiding van Verga tweede tijdens Volvo 4-Nations Cup Tournament (Pasen 2012). Wie Verga gaat opvolgen is nog niet bekend.

Comments (9)

 1. Jammer, leek me nu wel een coach die het landsbelang liet preveleren boven het club belang, wat natuurlijk soms wel erg opvallend is.

 2. Slechte zaak dit. Weer een bondscoach die niet lang blijft. Lijkt mij toch dat je de keuze goed afweegt als je besluit bondscoach te worden in combinatie met hgc? Ben benieuwd wie hem op gaat volgen!

 3. Misschien is de baan van bondscoach toch meer aan de halsband lopen van de KNHB dan dat je zelf wilt.
  Bij Amsterdam niet gelukt en bij HGC sprankelt het ook niet.Geen hoofdklassecoach!

 4. @hockey: hahaha geen hoofdklasse coach… Topcoach! Hij verlaat de bond doordat hij het een dramatisch beleid vindt en geen belang heeft bij de knhb. Heel jammer overigens.

 5. Voor het geld ben je geen jeugd bondscoach, zo’n functie betaalt namelijk nauwelijks. Je doet het voor je CV, en vanuit de “drive” om een bijdrage te leren aan de (broodnodige) Nederlandse talentontwikkeling.
  Niet kunnen combineren met de part-time baan bij HGC lijkt me niet de werkelijke reden, er moet meer zijn. Ik sluit me aan bij Bennie, het dramatische beleid zien we nu al enkele jaren bij de bond. Al met al het zoveelste vege teken.

 6. Opvolger??geruchten?

 7. Nanco Jansonius! is nu assistent bij Ned A en zou perfecte opvolger zijn! heeft laatste jaren heel veel goede zaken gedaan met de jeugd van pinoke! in de laatste 3 jaar is daar de ja1 jb1 mb1 jd1 md1 mc1 landskampioen geworden! en nu doen de 1e lijn teams het ook voortreffelijk

 8. Sluit me aan bij Joop. Uitstekend trackrecord en is al betrokken geweest, kent de spelers enzovoort. Gewoon snel Jansonius een contract geven zodat we niet weer een aantal maanden zonder sturing en beleid zitten op Ned JA

Reageer