Voorbeschouwing Overgangsklasse dames poule A zondag 7 november

Craeyenhout – Schaerweijde
Het lukt Craeyenhout maar niet dit seizoen. Lagen er vorige week tegen Oss toch echt kansen, ging Oss er door twee rake corners alsnog met de winst vandoor. Schaerweijde boekte vorige week een moeizame, maar erg belangrijke overwinning op Groen Geel. Voor het jonge team van coach Verkerk zal dit zeker  vertrouwen geven en zullen ze gaan proberen het goede spel van de afgelopen weken voor te zetten tegen de dames uit Den Haag.

Forward – Were Di
Een echte derby tussen de twee Tilburgse teams. Forward had vorige week heel veel moeite met Alecto. Were Di had het zeker niet gemakkelijk tegen Nijmegen, maar dat was verwacht, dat ze zouden winnen echter niet. Jarenlang is Forward te betere geweest in Tilburg, zal het tij dan aanstaande zondag gaan keren?!

Groen Geel – Union
Groen Geel hield lang staan, maar moest de laatste minuut toch buigen voor Schaerweijde, erg zuur maar het geeft hoop. Union speelde volgens coach v/d Broek een goede wedstrijd tegen Eindhoven, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Tegen Groen Geel liggen de mogelijkheden, maar ondanks dat Groen Geel nog steeds op 0 punten staat krijgen ze wel elke week meer vertrouwen in een goede afloop.

Nijmegen – HIC
Nijmegen zal zich afgelopen zondag eens flink achter de oren hebben gekrabd, verliezen van een promovendus stond niet op het programma. HIC is ook dit seizoen nog op zoek naar de te bewandelen weg, Rood Wit bleek vorige week te sterk. Nijmegen zal er deze zondag alles aan gaan doen om het verlies van vorige week weg te poetsen, HIC zal er echter voor bedanken om als stofdoek gebruikt te worden.

Rood Wit – Oss
Rood Wit blijft het goed doen dit seizoen. Tussendoor werden wat punten verloren, maar door de degelijke overwinning op HIC kunnen ze weer naar boven kijken. Oss blijft verbazen in poule A. In totaal werden er al 12 punten bij elkaar gesprokkeld en dat is goed voor een (gedeelde) vijfde plek, erg knap voor de promovendus. Of ze ook partij kunnen bieden aan het ervaren Rood Wit is de vraag.

Eindhoven – Alecto
Eindhoven blijft winnen, maar het gaat steeds  met veel pijn en moeite. Tegen Union hadden ze dames van coach Dirks het betere van het spel, maar verzuimden te scoren. Alecto hield lang stand tegen Forward, maar 70 minuten duurde toch te lang voor de ploeg uit Leiderdorp. Tegen Eindhoven zullen ze gaan proberen weer alles uit de kast te halen en wie weet zit er wat in voor Alecto. Eindhoven is er alles aan gelegen om het thuispubliek te laten zien dat ze de terechte nummer 1 zijn.

Reageer