Voorspellingen 11 maart Overgangsklasse vrouwen poule E en F

Poule E
Bloemendaal-Alecto
Bloemendaal draait een zeer teleurstellend seizoen. In de voorcompetitie kon het al nauwelijks potten breken en ook in de degradatiepoule staat de formatie van coach Jan Jorn van ’t Land op een schamele zesde plaats. Alecto staat vierde en won twee van de eerste vier wedstrijden. De Zuid-Hollandsen hopen ook aan het eind van het seizoen te staan, waar ze nu staan. Op het Kopje komt het echter tekort en ziet het Bloemendaal langszij komen in de stand.
Voorspelling:2-0
Rood-Wit-Craeyenhout
Ondanks de koppositie in deze poule, mag dit seizoen nu al als verloren beschouwd worden voor Rood-Wit. De kampioen van vorig jaar stelde teleur in de voorcompetitie en moet daardoor dus uitkomen in de degradatiepoule. Ook Craeyenhout draait verrassend genoeg mee in de top.  De formatie van scheidend  coach Hans Poederbach staat op twee punten van de lijstaanvoerder en gaat daar bij winst overheen. Dat lukt wonderwel.
Voorspelling:1-2
Tilburg-MEP
Net als voor Rood-Wit, mag dit seizoen voor Tilburg ook snel voorbij zijn. De ploeg uit Brabant staat tweede en moet alleen datzelfde Rood-Wit op doelsaldo voor zich dulden. MEP staat met één punt voorlaatste en heeft de punten heel hard nodig. In deze Brabantse derby valt echter niets te halen.
Voorspelling: 4-0
Voordaan-Ring Pass
Voordaan is tot nu toe het lelijke eendje van deze poule. Het team vergaarde tot nu toe slechts één puntje en het moet oppassen dat het niet na één seizoen weer terug moet keren naar de eerste klasse. Ring Pass doet het wat beter en heeft drie punten meer. In een spectaculair duel trekt de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind.
Voorspelling:4-3
Poule F
Eindhoven-Union
Eindhoven presteert dit seizoen zeer wisselvallig. De ploeg van coach Bas Dirks, die aan het einde van het seizoen vertrekt, staat vierde met zes punten. Union staat tweede, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan nummer één Zwolle. Het zal een spannend potje worden in Eindhoven, waarin de punten uiteindelijk gedeeld worden.
Voorspelling: 1-1
Groningen-Wageningen
Groningen valt in deze degradatiepoule zwaar tegen. Dieptepunt was de thuisnederlaag tegen Oss vlak voor de winterstop. Wageningen won een keer, speelde een keer gelijk en leed een nederlaag in deze poule. Daardoor staat de Gelderse formatie keurig in de middenmoot. In het hoge Noorden loopt het echter averij op.
Voorspelling: 2-1
Huizen-Zwolle
In Huizen staat er een heuse kraker op het programma. De thuis spelende ploeg staat derde op één punt van de tegenstander van komende zondag, Zwolle. Die ploeg presteert ver boven verwachting en hoopt nog lange tijd te kunnen genieten van de leidende positie. Huizen steekt daar echter een stokje voor.
Voorspelling:3-1
Leonidas-Oss
Een duel in de onderste regionen van de competitie. Leonidas staat zesde en heeft vier punten. Tegenstander Oss heeft een punt minder en staat ook een plaatsje lager. Beide teams hebben de punten hard nodig en dat gegeven leidt er toe dat er een open wedstrijd voorgeschoteld wordt, waarin de thuisploeg uiteindelijk de gelukkigste is.
Voorspelling:3-2

Comments (2)

  1. @Redactie: Volgens mij is Jorge Nolte coach van de dames van Bloemendaal. Van ’t Land was het vorig jaar.

  2. Er is een heel artikel over Adel met commentaar weggehaald!?!

Reageer