Voorspellingen Hoofdklasse dames zondag 1 mei

Hurley-Kampong: 2-2

Na een fantastische eerste seizoenshelft zijn de dames van Hurley ver weggezakt op de ranglijst. Waar de Amsterdamsen halverwege nog vijfde stonden, staan ze inmiddels op een gevaarlijke negende plaats. Hurley-captain Annebet Beerman: “Ik denk dat als je overall naar het jaar kijkt we hartstikke tevreden kunnen en mogen zijn, zeker als promovendus. Maar na zo’n super sterke eerste seizoenshelft heb je wel hogere verwachtingen. Als die verwachtingen niet uitkomen dan leidt dat soms inderdaad wel tot een teleurstelling.” De middenveldster denkt dat ploegen Hurley in de eerste seizoenshelft ook een beetje onderschat hebben. “Maar naarmate het seizoen vorderde begon iedereen wel in de gaten te krijgen dat het niet allemaal stom geluk was. We zijn echt een ijzersterk team. Het verliezen van die underdog positie heeft ons in de tweede helft helaas wel een beetje genekt: iedereen was ‘out to get us’!” Over haar eigen prestaties is Beerman gematigd tevreden. “Ik heb er een paar goede wedstrijden en een paar slechte wedstrijden tussen zitten, maar over het algemeen denk ik vrij stabiel. Ik zou graag beter gepresteerd hebben, maar dat zit denk ik ook wel in het karakter van een topsporter: altijd beter en meer willen.” Aanstaande zondag heeft Hurley de kans om zich definitief veilig te spelen. Makkelijk zal dat niet gaan, want tegenstander Kampong is in de tweede seizoenshelft een lastig te nemen horde.

Den Bosch-Klein Zwitserland: 4-0

Den Bosch is de laatste weken weer ouderwets op stoom. Zowel in de competitie als in Europa gaat het de Brabantsen voor de wind en rijgt het de overwinningen aaneen. Klein Zwitserland deed in het weekend voor Pasen uitstekende zaken door directe concurrent HGC op een achterstand van vier punten te zetten. Een stunt tegen Den Bosch zit er echter niet in.

Laren-Amsterdam: 2-2

Een ideaal moment voor beide ploegen om een betere uitgangspositie te verwerven voor de play-offs. Want het seizoenstoetje staat namelijk al weken op het menu voor zowel Laren als Amsterdam. Laren bereikte vorige week overigens de halve finale van de ECCC en treft daarin Den Bosch. Amsterdam mocht genieten van een weekendje vrij en heeft zich dus goed kunnen voorbereiden op deze clash. Het duel eindigt onbeslist en SCHC is daardoor de lachende derde.

Oranje Zwart-SCHC: 0-3

Oranje Zwart draait een prima seizoen en zal, zoals het er nu naar uitziet, voor het eerst sinds lange tijd in het linkerrijtje gaan eindigen. SCHC is al weken in voorbereiding op de play-offs. Twee weken geleden won het de topper tegen Laren waardoor de kansen op de tweede plek flink gestegen zijn. De formatie van coach Janneke Schopman wint in Brabant met duidelijke cijfers.

Pinoké-HGC: 1-2

Pinoké won in het weekend voor Pasen na een 2-0 achterstand met 3-2 bij HDM en is daardoor over datzelfde HDM heen geklommen op de ranglijst. Al met al een goed seizoen voor de hoofdstedelingen. Dat kan niet gezegd worden over HGC. De Gazellen vechten in deze wedstrijd voor hun laatste kans. Bij een nederlaag lijkt degradatie onafwendbaar. HGC pakt die laatste kans en brengt Klein Zwitserland weer aan het wankelen.

HDM-Rotterdam: 3-0

Voor HDM zit het seizoen erop. De Haagsen begonnen het seizoen voortvarend en waren zelfs even koploper. Nadien bleek de ploeg van Herman Kruis toch te wisselvallig en moet het uiteindelijk genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Rotterdam lijkt hard af te stevenen op de play-outs. Onder interim-coach Robbert-Paul Aalbregt gaat het niet veel beter en ook het duel met HDM gaat kansloos verloren.

Comments (1)

  1. Laren – Amsterdam, 2-2? Ik verwacht toch een stuk meer van Laren op het moment. Amsterdam dat zonder een aantal belangrijke speelsters aan zal moeten treden, terwijl Laren vooralsnog op volle sterkte zal beginnen aan het duel. Daar komt nog eens bij dat Laren zojuist een erg succesvol ECCC weekend heeft gespeeld op Den Bosch waardoor ze de smaak te pakken hebben! Nee, ik zie Laren winnen en daarmee de 2e plek behouden.

Reageer