Voorspellingen Hoofdklasse dames 3 april

Kampong-Klein Zwitserland: 1-1

Kampong won vorig weekend knap bij Pinoké en is weer helemaal terug in de race om de play-out plekken te ontlopen. Sterker nog, de Utrechtsen staan op een veilige negende plek en hebben ook nog een wedstrijd tegoed. Klein Zwitserland kon aan de overwinning op Rotterdam geen passend vervolg geven. In eigen huis verloor het vrij kansloos van titelkandidaat Amsterdam. Op bezoek bij Kampong liggen er wel kansen voor de steenbokken. Dat blijkt, want de punten worden gedeeld.

Amsterdam-HGC: 3-0

Ook Amsterdam lijkt langzaam naar de vorm te groeien die het in de laatste fase van het seizoen nodig heeft. In een week tijd werden de uitwedstrijden bij Pinoké en Klein Zwitserland gewonnen, waardoor het team van Peter Bolhuis een plek bij de eerste vier niet meer kan mislopen. Vooral Kelly Jonker heeft de smaak te pakken. De spits van de rood-witten scoort aan de lopende band. HGC staat voorlaatste en verkeerd in zwaar weer. De gazellen wonnen dit seizoen pas twee keer en mogen, zoals het er nu naar uitziet, blij zijn als ze de play-outs halen. In het Wagener stadion wordt het op weer een nederlaag getrakteerd.

Oranje Zwart- Pinoké: 2-1

Oranje Zwart hield vorige week knap stand tegen titelkandidaten Den Bosch en Laren, en is inmiddels terug te vinden in het linkerrijtje. Pinoké had daar ook kunnen staan, ware het niet dat er tegen degradatiekandidaat Kampong werd verloren. Eerder in het seizoen klopten de steekneuzen Oranje Zwart nog. Dat zit er deze keer niet in.

HDM-Laren: 1-3

Onder leiding van voormalig bondscoach Herman Kruis is HDM bezig aan een prima reeks. Onder zijn leiding werd er alleen van Den Bosch verloren. Door die goede resultaten mag de Haagse ploeg the best of the rest genoemd worden. Laren verslikte zich afgelopen zondag in het stugge Oranje Zwart. Daardoor zag het SCHC op de ranglijst langszij komen. Deze week werd bekend dat Alexander Cox stopt als trainer-coach van Laren. Hij wil zich volledig focussen op zijn functie als assistent-bondscoach. Cox start zijn afscheidstournee met een zege.

SCHC-Den Bosch: 3-1

Een heuse kraker in Bilthoven. Nummer twee, SCHC, ontvangt nummer één en regerend landskampioen Den Bosch. SCHC heeft de smaak weer helemaal te pakken. Na een wat aarzelende start na de winterstop wint het team nu weer gemakkelijk haar wedstrijden. Den Bosch won hun laatste wedstrijd eenvoudig van Rotterdam en maakt zich, net als tegenstander SCHC, al langzaam op voor de play-offs. De eerste ontmoeting dit seizoen eindigde onbeslist. Dat zal nu niet het geval zijn. De Bilthovenaren winnen en nemen de eerste plek over.

Rotterdam-Hurley: 1-1

Rotterdam is na de nederlaag bij Den Bosch en de overwinning van Kampong toch weer afgezakt naar die zo gevreesde tiende plek. De confrontatie met Hurley is daarom van groot belang. Die ploeg is na de winterpauze bezig aan een vrije val op de ranglijst. Er werd nog geen punt gehaald en de Amsterdamsen zijn inmiddels naar de zevende plek  gezakt. In Rotterdam eindigt het in een gelijkspel, waardoor Hurley dan toch het eerste punt sinds lange tijd bij kan schrijven.

Reageer