Voorspellingen play-offs dames

Amsterdam-Den Bosch

Amsterdam verspeelde op de laatste speeldag bij HDM de derde plaats en moet het in de halve finale dus opnemen tegen de gedoodverfde favoriet, Den Bosch. Meevaller is dat Ellen Hoog weer inzetbaar is na een enkelbreuk. De Brabantse succesformatie eindigde vrij eenvoudig op de eerste plaats en gaat op voor haar dertiende landstitel in veertien jaar. Maartje Paumen werd overigens topscorer met maar liefst 42 treffers, de helft van de hele Bossche productie. Amsterdam kan goed mee met Den Bosch, maar verliest uiteindelijk over drie duels.

Voorspelling best-of-three : 1-2

Laren-SCHC

Laren overtuigde dit seizoen nog niet echt. Het won in de reguliere competitie weliswaar twee keer van Den Bosch, maar liet hier en daar toch wat steekjes vallen. Het lijkt er op dat de ploeg van scheidend coach Alexander Cox het vizier volledig gericht heeft op de play-offs. In de halve finale is SCHC de tegenstander. De Bilthovensen wonnen hun laatste vier wedstrijden en stelden zodoende de tweede plaats veilig. Verder dan de halve finale komt SCHC echter niet. Laren gaat op een overtuigende manier door en laat zien dat het over meer klasse beschikt.

Voorspelling best-of-three: 2-0

Rood-Wit-MOP

Voor Rood-Wit zijn de play-offs een leuk extraatje voor een fantastisch seizoen. Niemand had de ploeg uit Noord-Holland vooraf getipt als favoriet en nu staan ze er toch maar mooi. Voor MOP telt niets minder dan promotie. De formatie van Toon Siepman was er de afgelopen jaren al een aantal keer dichtbij, maar nog nooit was het de torenhoge favoriet. Met de topscorer van de Overgangsklasse, Lieke van Wijk (21 doelpunten), in de gelederen wordt dat dit jaar dus wel volledig waargemaakt. De Brabantsen winnen over twee duels zeer overtuigend en mogen zich op gaan maken voor de Hoofdklasse.

Voorspelling best-of-three: 0-2

Nijmegen-Bloemendaal

Een paar weken terug gaf niemand nog een cent voor de kansen van beide teams op de play-offs. Zowel Nijmegen als Bloemendaal stonden op gepaste afstand van de tweede plek. Nijmegen hoopt zich na een jaar afwezigheid dus weer in de Hoofdklasse te spelen via eerst Bloemendaal en vervolgens Rotterdam. Het loopt echter helemaal anders. Bloemendaal snijdt na drie wedstrijden de Gelderse ploeg de pas af en dus mogen zij het gaan proberen tegen Rotterdam.

Voorspelling best-of-three: 1-2

Reageer