Tien wijze weetjes van… Kelly Jonker

10_KellyJonker

Graag introduceert Hoofdklassehockey.nl een nieuwe rubriek. “Tien wijze weetjes van…” Elke week komt een hockeyer/trainer/coach aan het woord en geeft antwoord op tien vragen. Natuurlijk zijn de vragen sport gerelateerd. In deze eerste editie van deze rubriek  Amsterdam-spits Kelly Jonker.

Wie is de beste (Nederlandse) hockeyer? 

Billy Bakker. Hij is heel snel en technisch en ik vind het knap dat hij al zo bepalend is voor Nederlands team op zijn leeftijd. Daarom heeft hij ook nog mogelijkheden om te groeien de komende jaren.

Favoriete sport na hockey? 

Voetbal. Ik vind teamsporten leuk en ik heb veel familieleden die voetballen.

Hoe kan hockey aantrekkelijker gemaakt worden?

Ik vind dat er de laatste jaren veel nieuwe regels zijn ingevoerd waardoor hockey aantrekkelijker is geworden voor het grote publiek. Ik denk dat dit een goede ontwikkeling is maar dat we ook niet teveel nieuwe veranderingen moeten doorvoeren. Het moet wel iets toevoegen aan de sport.

 

Jouw grootse kwaliteit?

Mijn snelheid en techniek in de kleine ruimte, vooral in de cirkel.

Beste sporter?

Ik heb veel bewondering voor Roger Federer. Hij is mentaal heel sterk en laat zich niet gek maken door het publiek of tegenstanders.

Sporthoogtepunt aller tijden?

De Olympische Spelen in Londen was absoluut het mooiste wat ik in mijn hockey carrière heb meegemaakt.

Met wie of wat zou je een dag willen ruilen?

Het lijkt me leuk om met een zangeres te ruilen. Het maakt niet uit wie of hoe bekend ze is, het lijkt me leuk om te ervaren hoe het is om te zingen voor publiek. Ik vind het leuk om te zingen maar ik doe er verder niets mee.

Wie is jouw inspiratiebron/idool buiten de sport?

We zijn laatst met Nederlands team naar Zuid-Afrika geweest. Daar zijn we ook naar Robben eiland geweest waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. Als je ziet wat de omstandigheden voor hem zijn geweest krijg je onwijs veel bewondering voor zijn kracht en doorzettingsvermogen.

Wat is jouw levensmotto?

Hard werken maar wel genieten van de mooie momenten die je mag meemaken.

Nieuws van de week?

Ik heb deze week te horen gekregen dat ik officieel afgestudeerd ben als fysiotherapeut. Volgende week mag ik mijn diploma ophalen.

Kelly Jonker geeft de vragen door aan SCHC-verdedigster Caia van Maasakker.

Reageer