Wereldkampioen wordt regelneef

In 2007 kroonde Claire Hendriks zich in Wenen tot wereldkampioen met het Nederlands zaalteam.Vier jaar later is de Bredase er in het Poolse Poznan opnieuw bij. Dit keer niet als doelvrouw, maar als regelneef van Oranje.

Hendriks is – naast haar maatschappelijke baan – tegenwoordig manager van het vrouwen zaalteam. Een rol die haar goed bevalt. “Ik kan mijn eigen ervaringen van vroeger nu overbrengen op de huidige groep. Dat is een groot voordeel.”

Een leven lang speelde Hendriks voor Push, maar tegen het winnen van het WK kan niets op. Het ultieme moment uit de loopbaan van Hendriks. Het was überhaupt de eerste keer ooit dat de Oranjevrouwen erin slaagden om het WK te winnen. Met onder meer aanvoerder Belle van Meer (ex-Push) en trainer Herman Kruis beleefde het Nederlandse hockey een primeur.

De bokaal stond tot donderdag bij de Bredase thuis. “Daarna heb ik er afscheid van genomen. Ik wilde niet het risico lopen dat er onderweg in het vliegtuig naar Polen iets mee zou gebeuren. Daarom is de beker met een voor ons uitgereden bus meegegaan.”

Bron: BN De Stem

Reageer