WK (D): Engeland speelt ook gelijk tegen Verenigde Staten

De dames van Engeland hebben ook hun tweede wedstrijd op het WK niet kunnen winnen. In Londen speelde ploeg woensdag met 1-1 gelijk tegen de Verenigde Staten.

Het was voor beide ploegen een uitermate belangrijke wedstrijd na de resultaten van hun eerste duels. Engeland had de handen vol aan India en wist pas in de slotfase een gelijkspel binnen te slepen (1-1). De Verenigde Staten stond met lege handen na het openingsduel. Ierland was met 3-1 te sterk.

Kansen in eigen hand

Een nederlaag zou met nog een groepswedstrijd te gaan een voortijdige uitschakeling dichterbij brengen. Misschien dat daarom een gelijkspel een logische uitslag was waardoor zowel Engeland en de Verenigde Staten de kansen om de groepsfase te overleven nog in eigen hand heeft.

Embed from Getty Images

In het eerste kwart was er weinig actie te zien in beide cirkels. De eerste kansen waren voor de Verenigde Staten. De ploeg kreeg een strafcorner, maar keepster Maddie Hinch hield haar doel schoon. Aan de andere kant hield Jackie Briggs de nul ondanks twee Engelse corners in het tweede kwart. De Amerikaanse ploeg ontsnapte aan een achterstand toen Susannah Townsend de paal raakte.

Danson bekroont jubileuminterland

Na rust zette Alex Danson Engeland op voorsprong. De aanvoerster, die haar 200ste interland speelde, rukte op tot in de cirkel waarna ze met een backhand Briggs met een laag schot verschalkte. Vijf minuten later maakte Erin Matson, eveneens met een backhand, gelijk.

In het vierde kwart kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning. De Verenigde Staten mocht in het slot twee keer vanaf de kop van de cirkel aanleggen, maar slaagde er niet in om de zege te bemachtigen.

Verenigde Staten-Engeland 1-1 (0-0)

34.Alex Danson 0-1
39.Erin Matson 1-1

Stand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Ierland 1 1 0 0 3 1 3
2. Engeland 2 0 2 0 2 2 2
3. India 1 0 1 0 1 1 1
4. Verenigde Staten 2 0 1 1 2 4 1

Reageer