WK (D): Ierland naar kwartfinales na zege op India

De Ierse dames hebben zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van het WK. En dat kan een grote verrassing worden genoemd. Ierland schaarde zich bij de laatste acht van de eindronde door met 1-0 te winnen van India.

Embed from Getty Images

De Ierse ploeg had hun wereldkampioenschap in Londen al geopend met een 3-1 overwinning op de Verenigde Staten. Met de tweede overwinning kan Ierland de eerste positie in poule C niet meer ontgaan. Engeland, India en de VS strijden onderling, met nog een groepsduel te gaan, om de tweede en derde plek in de poule, die recht geven op het spelen van cross-over wedstrijden.

Goede start India, maar Ierland scoort

India kwam tegen Ierland goed uit de startblokken, maar slaagde er niet in de score te openen. Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam Ierland op voorsprong. Anna O’Flanagan tipte de flats van Shirley McCay uit een strafcorner in het doel.

India drong in het tweede kwart aan, maar keepster Aleisha McFerran speelde opnieuw een puike partij en tikte de bal van Vandana Katariya over de lat. Ook na rust bleef de Indiase ploeg aandringen, maar vier corners bleven onbenut. Ook het wisselen van goalie Savita voor een extra veldspeelster mocht niet baten.

India-Ierland 0-1 (0-1)

13.Anna O’Flanagan 0-1 (sc)

Stand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Ierland* 2 2 0 0 4 1 6
2. Engeland 2 0 2 0 2 2 2
3. India 2 0 1 1 1 2 1
4. Verenigde Staten 2 0 1 1 2 4 1

* naar kwartfinales

Reageer