WK (D): Ierland ten koste van India naar halve finales

Het sprookje van de Ierland tijdens het WK in Londen duurt voort. De dames rekenden donderdag in de kwartfinales af met India. De beslissing viel pas na het nemen van shoot-outs. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0.

Beide ploegen kwamen elkaar ook al tegen in de poulefase. Ierland was in die wedstrijd nipt met 1-0 te sterk. Ierland eindigde vervolgens verrassend als groepswinnaar en bleef zodoende onder meer gastland Engeland voor. India, dat als derde eindigde, moest via de tussenronde een plek in de kwartfinales afdwingen. Dat deed de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne dinsdag ten koste van Italië (3-0).

In evenwicht

Ierland en India hielden elkaar aardig in evenwicht, maar er gebeurde nauwelijks iets voor beide doelen. Halverwege het tweede kwart loste de Ierse ploeg pas het eerste schot op doel. Anna O’Flanagan dook naar de voorzet van Kathryn Mullan, maar de Indiase keepster Savita redde de Ierse inzet. Ook India liet zich zien in de Ierse cirkel. Het schot van Rani miste echter precisie.

Na rust gebeurde er nagenoeg niets. Pas in het vierde kwart kreeg India de eerste en ook enige strafcorner van de wedstrijd. Keepster Ayeisha McFerran stopte de inzet van Rani waardoor het gevaar was geweken.

Embed from Getty Images

Shoot-outs

Omdat er niet werd gescoord moesten shoot-outs de beslissing brengen welke ploeg zich bij de laatste vier van het WK zou scharen. Beide ploegen misten hun eerste twee pogingen, voordat Roisin Upton Ierland op voorsprong zette.

Nadat Navjot Kaur faalde, benutte Alison Meeke haar poging. Reena Khokhar verkleinde daarna nog wel de Indiase achterstand, maar Chloe Watkins verzilverde direct het matchpoint van Ierland, dat zaterdag in de halve eindstrijd tegen Spanje speelt. Spanje schakelde woensdag verrassend in de kwartfinales Duitsland uit (1-0).

Ierland-India 0-0 Ierland wint na shoot-outs 3-1

1.Nicola Daly (Irl): mis
1.Rani (Ind): mis
2.Anna O’Flanagan (Irl): mis
2.Monika (Ind): mis
3.Roisin Upton (Irl): 1-0
3.Navjot Kaur (Ind): mis
4.Alison Meeke (Irl): 2-0
4.Reena Khokhar (Ind): 2-1
5.Chloe Watkins (Irl): 3-1

Reageer