WK (D): India naar tussenronde na gelijkspel met VS

De dames van India hebben de tussenronde van het WK in Londen bereikt. De ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne speelde zondag met 1-1 gelijk tegen de Verenigde Staten. De halve finalist van vier jaar geleden is door dit resultaat al in de groepsfase uitgeschakeld.

De Amerikaanse ploeg onder leiding van Janneke Schopman moest na het verlies tegen Ierland (1-3) en het gelijkspel tegen Engeland (1-1) winnen van India om uitschakeling voorkomen. India dat hetzelfde aantal punten had na twee duels, maar een beter doelsaldo, had genoeg aan een gelijkspel.

Embed from Getty Images

Rani scoort belangrijke treffer

En dat gelijkspel werd uiteindelijk over de streep getrokken. Vlak na rust maakte Rani uit een strafcorner die belangrijke treffer, nadat de Amerikaanse ploeg na elf minuten op voorsprong was gekomen door een doelpunt van Margaux Paolino.

Welk land India treft in de tussenronde is nog niet bekend en is afhankelijk van het resultaat van het duel tussen Engeland en Ierland. Momenteel staat India derde, maar kan nog tweede in groep B worden als Engeland met twee doelpunten verschil verliest van de Ieren. Blijft India derde dan speelt de ploeg dinsdag tegen Italië anders is Zuid-Korea de tegenstander.

India-Verenigde Staten 1-1 (0-1)

11.Margaux Paolino 0-1
31.Rani 1-1 (sc)

Reageer