WK (D): Sanne Koolen vervangt Pien Sanders in selectie – Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Sanne Koolen vervangt Pien Sanders in selectie

Bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames heeft Sanne Koolen opgeroepen als vervangster van de geblesseerde Pien Sanders. Sanders raakte vorige week geblesseerd tijdens het vierlandentoernooi in het Duitse Grünwald, vlakbij München, en is niet op tijd hersteld voor deelname aan de Vitality Hockey Women’s World Cup 2018. Dit WK wordt gespeeld van 21 juli tot en met 5 augustus en vindt plaats in Londen, Engeland.

Afgelopen donderdag in de wedstrijd tegen Argentinië (2-1 winst, red.) kwam Sanders in botsing met een Argentijnse speelster en moest per brancard het veld verlaten. Uit de resultaten van de onderzoeken is een hersenschudding vastgesteld waardoor Sanders niet op tijd hersteld is om deel te nemen aan het WK. Hoelang de herstelperiode is, is nog niet duidelijk. Annan heeft daarom besloten om Koolen op te roepen als haar vervangster. De Oranjedames spelen op 22 juli hun eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Teleurstelling voor Sanders

“Dit is een grote teleurstelling voor Pien, die haar eerste WK zou gaan spelen. Een blessure komt nooit uit maar zo kort voor een groot toernooi is natuurlijk extra vervelend. Het is belangrijk dat Pien de tijd neemt voor haar herstel. Sanne maakt sinds januari 2017 deel uit van de trainingsgroep en kwam ook in actie tijdens de vierlandentoernooien in Breda en München. Ik heb veel vertrouwen in Sanne en in de professionaliteit van ons team om deze tegenslag goed op te kunnen vangen”, zegt Annan.

Leave a Reply