Wolff: ‘We gaan onze tegenstanders weer onze wil opbrengen’

De heren Rotterdam zijn in ‘the winning mood’, ze wonnen in de hoofdklasse zeven duels op rij en twee wedstrijden in de EHL. Reinoud Wolff vertelt in het AD/Rotterdams Dagblad dat zijn team daardoor heel wat vertrouwen heeft getankt.

“We gaan onze tegenstanders weer onze wil opbrengen,” zegt de coach. “En nog belangrijker is dat we hockeyend langzaam maar zeker vooruit gaan. Dat we tien zeges op rij kunnen boeken, is een prachtige serie. (..) Maar dat betekent niet dat we al klaar zijn, integendeel, we zijn er nog lang niet.”

Wolff vindt dat, ondanks de ervaring die ze inleverden, er dit jaar meer potentie in de groep zit dan vorig jaar. Achterin vertrok deze zomer de Australische Mark Knowles. Toch wisten de Rotterdammers het gat aan ervaring dat hij achter liet goed op te vangen. Ze hebben samen met Oranje Zwart de minst gepasseerde verdediging. “Doelman Pirmin Blaak steekt in goede vorm en onze vier verdedigers ontwikkelen zich snel,” aldus de coach.

Aankomend weekend komen de Amsterdammers langs. De laatste twee onderlinge duels eindigden in 5-5 (ABN Amro Cup) en 4-4 (vorig seizoen). Volgens Wolff is gedisciplineerd verdedigen deze wedstrijd erg belangrijk. “Floris Evers, Mirco Pruyser, Billy Bakker, Valentin Verga: ze kunnen allemaal goals maken daar.”

Reageer