Wolff: "We hebben een aardige ploeg"


Hockeyclub Rotterdam? Dat kan de play-offs dit seizoen wel vergeten, dacht menig kenner voordat er ook nog maar één bal in de hoofdklasse was gespeeld. Maar wie kroonde zich als trotse koploper tot winterkampioen? Juist: Rotterdam.
De formatie van trainer Reinoud Wolff won zondag op eigen veld met 10-3 van Voordaan en houdt zo Bloemendaal één punt achter zich.
Jeroen Hertzberger was de grote man in Rotterdam, die met zestien treffers de topscorerslijst aanvoert. Hertzberger maakte in de eerste helft al een hattrick, waardoor Rotterdam zeer comfortabel kon gaan rusten. Aangezien ook Paul Melkert en Simon Child scoorden stond het 5-0 in de pauze. Hertzberger: “er zaten supergoals bij. En we gunnen elkaar alles en dat is denk ik de sleutel tot succes.”
Na de thee gingen de hockeyers uit de havenstad door met scoren, maar Voordaan liet ook van zich spreken. De supporters kregen liefst acht goals te zien. Namens Rotterdam maakte Hertzberger zijn vierde en vijfde treffer en ook Child, Kellerman en Campbell vonden het doel. “Ik zat de laatste 10 minuten op de bank te kijken hoe we nog een paar kansen misten. Toen zeiden we tegen elkaar: ‘we zijn echt best wel goed’. Klinkt heel raar, maar het was waanzinnig om te zien,” aldus Hertzberger.
Rotterdam heeft na elf duels pas één wedstrijd verloren en één keer gelijk gespeeld. “Als je elkaar alles van de wereld gunt dan krijg je mooie combinaties en dan gaat het als een mes door een pakje boter,” zegt de topscorer van ’s Lands hockeycompetitie.
Over drie maanden hervat koploper Rotterdam de competitie weer. Play offs halen was de doelstelling voor Rotterdam, maar ze hebben nu wel degelijk het kampioenschap in het verzier. “Ik droom er van om een keer kampioen te worden. Maar je krijgt niks cadeau in deze competitie.”
Oefenmeester Reinoud Wolff had zijn team gezegd Voordaan zeker niet te onderschatten. “Wij zijn niet in de positie om tegenstanders te onderschatten. Voordaan heeft bewezen tegen OZ dat je dat niet moet doen. We moeten eerst de wedstrijd winnen alvorens makkelijk erover te denken.”
Wolff: “Ik zie met vlagen schitterend hockey en dat levert veel goals op. Dit team bevestigt dat we een aardige ploeg hebben en dat we aardig kunnen hockeyen en op dit moment terecht bovenaan staan.”
Kun je al kijken naar het kampioenschap? “Iedere sporter wil graag eerste worden en wij zijn een van de vijf ploegen die graag landskampioen wil worden en daar gaan wij hopelijk aan meedoen,” aldus Wolff.
Bron: RTV Rijnmond
Foto:

Comments (6)

  1. Rotterdam heeft ook geen olympische gangers met een post OS dip… Amsterdam wordt kampioen, Taeke straks fit, bakker en verga in vorm, evers terug, buissant naar NLtal, vermeulen mega mv, moet ik nog meer zeggen? Maak een pooltje, dat we kunnen inzetten. Iedereen een euro inleg!

  2. En bij Bloemendaal, OZ en Kampong hebben ze daar ook last van!? Los van het feit dat ik toch 5 olympiagangers in de ploeg van Rotterdam tel?! De meesten met een grotere teleurstellingen dan de NLXI- tal spelers. Kijk zelf svp in de spiegel en doe geen afbreuk aan andermans prestaties. 5 verliespunten is gewoon erg weinig.

  3. @Tanja, Amsterdam haalt de playoffs helemaal niet.
    Je slaat ook redelijk door zet even je gekleurde bril af.

  4. @Tanja, hou jij je euro nou maar op zak dan kan je straks een ijsje kopen tijdens de playoffs op Rotterdam,Bloemendaal,Oranje Zwart en Kampong

  5. Vind het als Rotterdammer wel grappig om een zure reactie van een Amsterdammer naar Rdam te zien. Meestal is dat andersom! De stelling van Tanja is in ieder geval genoeg onderuit gehaald. Zie Amsterdam idd afvallen voor playoffs, als Taekema idd een hernia heeft (zoals in artikel over Vd Honert wordt gesuggereerd) dan denk ik dat alleen de terugkeer van Evers niet genoeg is om het lek boven te krijgen. Rotterdam doet in ieder geval gewoon weer mee om de titel, maar moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de kracht van dit nieuwe Bloemendaal.

  6. Geef Tanja niet helemaal ongelijk, al is haar verhaal wel overdreven. Amsterdam is individueel beter, Rotterdam is het betere team. En Wolff is gewoon een goede coach. OZ heeft op mij de beste indruk gemaakt. Een goede keeper, verdedigend ijzersterk, balans op het middenveld en een goede corner en counter. Op de negatieve en saaie spelopvatting van OZ kan je natuurlijk wel kritiek hebben. Bloemendaal heeft het mooiste (aanvallende) hockey laten zien, en ze hebben individueel de beste selectie (en uiteindelijk dus ook de beste papieren). Topwedstrijden zullen alleen wel gewonnen moeten worden (eerste 5 wedstrijden na de winterstop: uit tegen Rotterdam, OZ en Kampong en thuis tegen Den Bosch en Pinoke).

Reageer