Zaalhockey: HGC degradeerd uit de hoofdklasse en OZ heeft ticket voor play-offs

Heren

Zaterdag is de laatste speelronde voor de play-offs afgewerkt. De heren van HGC zij gededradeerd uit de hoofdklasse. Hoewel de ploeg uit Wassenaar nog drie punten pakte tegen Hurley (5-3), kon het niet van Oranje-Zwart winnen. Oranje-Zwart daarentegen deed betere zaken. De heren uit Eindhoven behaalden een ticket voor de play-offs door van HDM en HGC te winnen. Hurley eindigde op een vijfde plaats in de competite en is daarom genoodzaakt zich op te maken voor de play-outs. Rotterdam was al verzekerd van een plekje in de play-off. Voor Rood-Wit en HDM is hget seizoen afgelopen en mogen zich weer gaan voorbereiden op de veldcompetitie.

Voor zover poule B. In poule A wist Kampong een plekje te veroveren in de play-offs. De ploeg ging over de knie bij landskampioen Amsterdam (9-2), maar wonnen ruim van Den Bosch (14-4). Hierdoor hielden de Utrechters een schamel puntje voorsprong op Schaerweijde. Het team uit Zeist ging ook kopje onder tegen Amsterdam, maar won van Amersfoort. Amsterdam zat al op rozen, want zij waren vorige week al geplaats voor de play-offs. Almere krijgt de play-outs nog voorgeschoteld en Amersfoort doet volgend jaar een stapje terug naar de topklasse.

In de halve finale gaan Oranje Zwart en Amsterdam de strijd aan. Het andere duel is tussen Kampong en Rotterdam. Alle wedstrijden worden op zondag tien februari gespeeld in het Topsportcentrum te Rotterdam.