Zaalhockey: hoofdklasse in gevaar voor AMHC

Boven de zaalploeg van Amersfoort pakken grauwe wolken zich samen. De ploeg van trainer/coach Marc de Moor liet Almere ontsnappen en ging ten onder tegen Kampong. In de laatste vier wedstrijden moet AMHC winnen van Den Bosch en Almere. Anders is het afgelopen met het keistedelijke avontuur in de hoofdklasse zaal.

Een groot aantal AMHC-spelers zat zondag na afloop van de derde speelzondag met een beteuterd gezicht aan het fris in overvolle kantine van de Utrechtse sporthal Olympos. Op deze derde speelzondag bleek andermaal dat de keistedelingen nog de nodige punch missen om de overlevingstocht voor te zetten. Die Punche kon voorheen worden gegeven door geroutineerde krachten als Pieter Manden, Bjorn Kellerman en de thans geblesseerde Pieter Bos. Goed, Amersfoort compenseert het gemis met de nodige wilskracht en inzet.

Ook tegen Almere kwam de ploeg van Marc de Moor met deze instelling ver zonder echt een doorwrocht zaalhockeyspel op het parket te kunnen etaleren. De polderexpress had in het eerste bedrijf toch duidelijk moeite met de vechtlust van AMHC. Toch werd het 3-3 en dat waren niet de punten waar De Moor op had gehoopt. “We hebben in dit duel met veel inzet twee punten verloren,” aldus Vaags die zijn ploeg weer moest opmoteren voor het tweede duel tegen Kampong. Een duel waarin AMHC, ondanks het krachtsverschil, liefst dertien minuten de doellijn schoon wist te houden. Daarna was het Bruno van de Bosch van Kampong die de bal in het dak van het AMHC-doel kon lepelen. Kampong, dat niet echt kon overtuigen door de vechtlust van AMHC, bepaalde via de stick van Constantijn Jonker de eindstand op 1-4. “We zijn vandaag een stuk sterker voor de dag gekomen,” was de conclusie van De Moor. “We hebben alleen verloren op details. Ik ben erg tevreden met de vertoonde inzet van mijn ploeg.”

Bron: AD/Amersfoortse Courant

Foto: Maurice de Wert

Comments (1)

  1. jan wishwell

    euh… wordt eens tijd jullie degraderen. Jullie spelen echt elk jaar om plek 5/6. Ga is een keer voor het kampioenschap spelen, misschien volgend jaar in de topklasse.

Reageer