Extra play-offs door Aeolus en fusie Forward/Tilburg?

Er bestaat een reële kans dat in de Overgangsklassen, 1e of 2e klasse bondscompetitie seizoen 2011-2012 extra open plaatsen zullen ontstaan, zo meldt de KNHB op haar website. De reden hiervoor zijn de voorgenomen fusie tussen Tilburg en Forward en het mogelijk terugtrekken van Aeolus H1 en D1 uit de overgangsklassencompetitie. Officieel heeft de competitieleiding van de KNHB nog geen uitsluitsel van de betrokken clubs gekregen.

Om onzekerheid te voorkomen wil de KNHB de clubs die in aanmerking komen voor de open plaatsen alvast informeren over de te volgen procedure.

Open plaatsen in de Overgangsklasse en 1e klasse worden opgevuld middels play-offs. Een eventuele vrijgekomen plek in de 2e klasse wordt opgevuld via de reguliere plaatsingswedstrijden 2e klasse.

Voor de play-off-plaatsen in de Overgangsklasse komen de nrs. 11 en nrs. 12 van de Overgangsklassen in aanmerking, samen met de nrs. 2 van de 1e klassen. De nrs.1 van de 1e klassen promoveren automatisch.

Voor de play-off-plaatsen in de 1e klasse komen de nrs. 11 en 12 van de 1e klassen in aanmerking, samen met de nrs. 3 van de 2e klassen. De nrs. 1 en 2 van de tweede klassen promoveren automatisch.

Het tijdstip van de play-offs hangt af van het moment dat de KNHB officieel uitsluitsel krijgt van de betrokken verenigingen.

De competitieleiding hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Bron: KNHB

Comments (20)

 1. Het is wel heel raar dat de nr. 12 hier mee aan mag doen? Het kan dus zo zijn dat de nr. 11 degradeert en dat de nr. 12 zich handhaaft? De nr. 12 hoort te degraderen, klaar. Play out’s tussen de nr. 11 en nr. 2 uit de 1ste klasse.

 2. Lachwekkend dat de nr 12 een kans krijgt die heeft 22 wedstrijden de kans gehad en die niet gepakt.

 3. degradatiespook

  Belachelijk dat de nr 11 en 12 een kans krijgen op handhaving, is gewoon lachwekkend. je hebt 22 kansen gehad.
  Gewoon een playoff tussen de 4 beste nrs 2 om eventueel de open plaatsen van Forward en Aeolus op te vullen.

 4. Sascha Tamarinof

  idd belachelijk dat de nummer 12 mee mag doen voor een van de opengevallen plaatsen. Je bent terecht gedegradeerd, wellicht zijn er al spelers die gekozen hebben voor een andere club vanwege die degradatie en dan zou je toch nog mee mogen doen. Hoe bedenkt de KNHB dit nu weer? Laat alleen de nummers twee uit de eerste klassen meedoen, dan krijgen we eindelijk een goede doorstroming. Als je niet goed genoeg was voor de OVK dan moet je ook maar degraderen!!

 5. Dit moet echt een grap zijn? belachelijk als de nr 11 en 12 nog nieuwe kansen krijgen.

 6. Sascha Tamarinof

  Wat een vreemde beslissing van de KNHB. In theorie heb je dus de kans dat de nummer 12 (die al rechtstreeks gedegradeerd hoort te zijn) zich via de play-outs kan handhaven en dat nummer 11 (die zich in de competitie dus sterker heeft getoond) alsnog kan degraderen. Vreemde zaak!!

 7. Ik vind het volledig terecht dat de nr. 11 & 12 mee mogen doen. Als je een nr. 11 & 12 tegen nummer 2 van de 1e klasse laat oefenen blijkt ook dat dit niveau toch vaak hoger ligt.

  Als de nummers 2 het verdienen om te promoveren kunnen ze dit alsnog bewijzen tijdens de play offs. De KNHB heeft gewoon een eerlijke verdeling gemaakt tussen ploegen die het net niet zijn; zowel uit de overgangsklasse als uit de 1e klasse.

 8. @karel

  wat een onzin allemaal, dan zou de nr 12 van de Hk ook een herkansing verdienen want die is over het algemeen ook sterker dan de beste nrs 2 uit de ovk.
  Totale waanzin dat als je na 22 wedstrijden 11 en 12 bent in de ovk heb je aangetoond dat je tekort komt voordat niveau en op deze manier krijg je nog een herkanssing te gek voor wooorden/

 9. Als het zo is dat de nummer 11 en 12 22 wedstrijden de tijd hebben gehad om te laten zien dat ze niet goed genoeg zijn, geld dat toch ook voor de nummers 2? Die waren dus ook niet goed genoeg voor de mummer 1 plek…

 10. @Kobie

  klopt die promoveren toch normaal ook niet.

  Nu doet alleen de situatie zich voor dat er waarschijnlijk 2 clubs zullen verdwijnen en op welke basis hebben dan de nrs 11 en 12 het recht om hiervoor in aanmerking te komen?

 11. Alleen al om het rechtvaardigheidsgevoel moeten de nrs. 11 en 12 niet mee doen. Als het waar is dat het klasseverschil zo groot is zullen er twee van de vier (huidige) degradanten de dans ontspringen. Degradatie is nu eenmaal degradatie! En dan heb je geen enkel recht op een herkansing!

 12. Loyalists

  Volgens mij zitten hier een aantal mensen die zich een beetje benadeeld voelen en gefrustreerd zijn. Gewoon goed geregeld zo!

 13. @Loyalists

  Wat is er volgens jou dan zo goed aan?

 14. Net als in de HK(en bij heel veel overige sportenl) degradeert de nr. 12(laatste) en speelt de 11 play out’s. Doe dit dan ook in OVK! Het idee dat de nr. 12 zich zo handhaaft en de nr. 11 is echt belachelijk! Mevrouw Fleuren is weer de weg kwijt!

 15. jankees de lange

  Lijkt mij vreemd als nummers 12 een extra kans krijgen en de nummers 3 niet. Verder hebben de nummers 2 net zoveel recht op de playoffs als de nummers 11.

  Het is in mijn ogen hetzelfde als een team een heel seizoen niet voldoende punten haalt om in de OVK te blijven(11e plaats) en een team dat in de eerste klasse niet genoeg punten haalt voor een promotie.

  Playoffs
  Ik vermoed dat de KNHB 4 ploegen uit de OVK de kans geeft en 4 ploegen uit de eerste klassen. Dat men daarom de nrs 11 & 12 heeft gevraagd mee te doen.

  De vraag is eigenlijk meer wanneer denkt men dat de playoffs het beste zijn? Aan het begin van volgend seizoen? of aan het einde van dit seizoen.

 16. Ik ben van mening dat het iedereen een reële kans geeft om enerzijds te laten zien dat je in de OVK thuishoort, anderzijds als je verliest als nr 11/12 van een 1e kl. team ben je of echt niet goed genoeg, of de 1e klasser is echt toe aan OVK wedstrijden. Het zijn extra wedstrijden én het geeft een duidelijk beeld van de verhoudingen tussen OVK en 1e klasse.

 17. @Maarten

  je hebt als ovk toch 22 wedstrijden de tijd gehad om je veilig te spelen?
  dat is niet gelukt waarom dan nu nog een herkansing?

  Buiten dat is het zeer waarschijnlijk de enige keer dat dit gebeurt dus als je volgend jaar nr 11 en 12 word in de ovk of nr 2 in de eerste klas heb je pech. Dus waarom niet dan maar een keer de beste nrs 2 uit de 1e klasse tegenelkaar laten spelen?
  De beste nrs 2 uit de ovk krijgen ook deze kans.

 18. De beste nr. 2 uit de 1ste klasse A tegen de slechtste nr 2 uit de 1ste klasse en de overige 2 ook tegen elkaar op neutraal terrein. Die winnaars tegen de nrs. 11 uit OVK dmv loting.

 19. Laten we het in dezelfde stijl als de EHL doen, dan weten we tenminste zeker dat de slechtere ploegen winnen..

 20. Wat doet iedereen hier toch moeilijk. Zijn hier heel veel mensen uit de eerste klasse die tweede zijn geworden? Zijn deze mensen nu bang dat ze het niet halen? Wat een onzin zeg. Waarom mogen de nummer 11 en 12 niet meedoen en de nummer 2 wel? Je hebt toch beide bewezen niet goed genoeg te zijn om via de reguliere reglementen te promoveren of erin te blijven. Waarom de ene dan wel een kans en de ander niet? Laat maar zien dat je beter bent dan de nummer 11 en 12! ( die zijn toch zo slecht! )Zullen mooie potjes gaan worden! we zullen het iig gaan zien want het staat toch al vast!

Reageer