Zuid Afrika met veel Hoofdklassers naar Champions Challenge

De hockeysters van Zuid Afrika zijn begonnen aan hun voorbereiding op de Champions Challenge dat van 18 tot en met 26 juni in Dublin wordt gespeeld.

De formatie van bondscoach, en tevens coach van de Pinoké-mannen, Giles Bonnet vliegt dinsdag naar Spanje waar het drie oefenwedstrijden speelt; twee tegen Spanje en één tegen Catalonië. Daarna vliegen de Zuid Afrikanen door naar Nederland waar twee wedstrijden tegen Oranje op het programma staan (14 en 15 juni).

Dit is de eerste keer sinds februari dat de ploeg van Bonnet bij elkaar komt, en de oefenmeester heeft dan ook een realistische kijk op de kansen van zijn hockeysters. “De Champions Challenge zal ontzettend zwaar worden. We gaan als vierde geplaatste het toernooi in en ik heb, gebaseerd op onze voorbereiding van de afgelopen 12 weken, geen verwachtingen dat we hoger dan dat zullen eindigen,” aldus een realistische Bonnet.

In de selectie die richting de Champions Challenge gaat zijn de toekomstige Pinoké-speelsters Lisa-Marie Deetlefs, Shelley Russell, Pietie Coetzee (foto rechts), Rotterdam-speelster Marsha Marescia, KZ’er Marcelle Keet en Kampong-aanwinsten Lesle-Ann George en Dirkie Chamberlain opgenomen. Chamberlain promoveerde dit seizoen nog met MOP naar de Hoofdklasse.

Selectie Zuid Afrika
Mariette Rix, Sanani Mangisa, Ilse Davids, Marsha Marescia (aanvoerster), Shelley Russell, Marcelle Keet, Dirkie Chamberlain, Lisa Deetlefs, Pietie Coetzee, Jen Wilson, Lesle-Ann George, Nicolene Terblanche, Lenise Marais, Kathleen Taylor, Kim Hubach, Tarryn Bright, Sulette Damons, Celia Evans.

Bron: Van onze buitenlandcorrespondent

Reageer