‘Complex HC Zwolle van Olympisch niveau’

 “Het complex is voor tachtig procent klaar, maar nu al van Olympisch niveau.” Dat zegt Cees Timmer, secretaris van Hockey Club Zwolle, over het spiksplinternieuwe hockeycomplex dat op sportpark Het Hoge Laar wordt gerealiseerd. “Als je ziet wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd, dan is dat geweldig. Alle lof voor de gemeente Zwolle en voor zowel ZMHC als Tempo ’41.”

De realisatie van hetcomplex verloopt volgens Timmer grotendeels volgens plan. “Zaterdag 8 september krijgen we de eerste echte proef. Dan staan de eerste thuiswedstrijden op het programma, dus dat wordt even spannend. Als het goed is, dan is het complex dan voor 95 procent klaar voor gebruik. We kunnen dan over vijf en een half veld beschikken, zij het met hier en daar wat noodmaatregelen. Het laatste veld wordt 1 oktober opgeleverd, maar op 8 september kan er veilig worden gesport. De formele oplevering van het gehele complex is op 8 november. Dan is ook het nodige groen aangeplant en kan men de auto beter parkeren”, aldus de secretaris, die nu al weet dat er in de eerste weken wat parkeerproblemen zullen ontstaan. “Gelukkig kan er tijdelijk bij de atletiekvereniging worden geparkeerd.”

 
De Zwolse fusieclub start op Het Hoge Laar met maar liefst 1.550 leden. “We hebben alleen al tien C-meisjesteams. Dus het wordt een behoorlijke operatie om alles in goede banen te leiden. Uiteraard zal er in de opstartfase hier en daar wat mis gaan, maar we proberen alles tiptop voor elkaar te hebben”, vertelt Cees Timmer, die duidelijk is over de ambities van HC Zwolle. “Met de prestatieteams willen we graag zo hoog mogelijk spelen en bij de recreatieteams, waarvan de meeste intact zijn gebleven, staat plezier hoog in het vaandel.” Volgens Timmer is er na de selectieprocedure een mooie mix ontstaan in de prestatieteams. “Dus we gaan er vanuit dat het niveau omhoog gaat.”
Domper voor de club is echter het vertrek van Maxime Kerstholt en Charmaine van Wensen. Deze twee zeer talentvolle speelsters verkassen naar hoofdklasser Laren, de club van onder andere Naomi van As en Kim Lammers. “Voor ons is het heel jammer, maar voor de ontwikkeling van die meiden natuurlijk fantastisch. Daarnaast is het ook een compliment voor onze opleiding.”
Bekijk hier de foto’s van het fantastische nieuwe complex van HC Zwolle!
Bron: Sportief Zwolle

Reageer